Jump to content

Hva trenger nyklekte jaktfasankyllinger?


tittigulle

Recommended Posts

fasanegga har begynt å klekke😍. foreløbi  er det 3 søte små.. men jeg har aldri hatt fasan før og egga var ikke planlagt.

tenkte å bruke et slikt ørkenråttebur med varmelampe over.. men hvor varmt skal de ha det? vil de ha et lite krypin i buret?

hva spiser de? jeg har  fjør til hønsa mine er det bra nok?

er det andre ting jeg bør tenke på?

tips og råd er hjertelig velkommen..

Link to comment
Share on other sites

avem

Du kan behandle de omtrent som med hønsekyllinger. Nyklekte skal ha ca 35 grader den første uka, deretter senke temperaturen et par-tre grader.

De trenger ikke noe eget krypinn. De spiser hønsefor/kyllingfor. Pass på at det ikke er for store pellets om det er hønsefor du har, kjør det litt i en mixter.

Etter hvert som de blir noe større kan det tenkes de begynner å hakke på hverandre, kyllinger av jaktfasan kan gjøre det.

Link to comment
Share on other sites

det hønseforet jeg har heter  fjør kromat egg tror jeg....

tusen takk for svar forresten.. skulle ønske(viss det ikke er her alt da?) en slik D.I.Y standar fra egg til voksen på de forskjellige rasene..

men et lite annet problem her.. rugemaskinen min. den er gammel som bare det.. slet først med å få gjevn temperatur..men det stabiliserte seg etterhvert.. men nå sliter jeg med å holde oppe fuktigeta..fuktighetsmålerten (kjøpt av deg forresten)  viser ikke mere en 35 %.. tidligere i ruginga så har den holdt 40% er det noe jeg kan gjøre for å få hevet fuktigheta?

 

Link to comment
Share on other sites

Tja, det kunne sikkert vært greit med en slik standard, men ofte dukker det opp ulike problemstillinger i hvert tilfelle. Det viktigste er å lære trinn for trinn, og søke etter hjelp og info om en er usikker. En ting til jeg glemte å nevne, det er gjerne en fordel å ha hønsekyllinger sammen med nyklekte fasankyllinger, de er raskere til å finne mat selv. Fasankyllingene tar etter hva hønsekyllingene gjør. Har du mulighet til å skaffe deg melorm så er det veldig bra tilleggsfor til fasankyllinger, det er proteinrikt.

Legg en svamp eller noe annet som du fukter i rugemaskinen. Da vil du få opp fukta.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...