Jump to content

Recommended Posts

Hei, lurer litt på hvordan den prossen ,fra å finne ut at du vilha geiter til å faktisk kjøpe dem ,går?

Vi skal kjøpe inn geiter til en Montessori skole og vi vil helst ha noen ganske rolige geiter. Hadde vært fint med kasjmir geiter, siden vi er ganske intresserte i strikking her for tiden😉

Er det noen geiter som både produserer fin kasjmir og melk? Har funnet en del geiter på Finn og vi har geite vante folk her på skolen, men ble litt forvirret av mattilsynets lover.

Takk for svar😁

Link to post
Share on other sites

Hei!

Dere må forholde dere til Mattilsynet lokalt å finne ut om en skole har lov å ha gjeiter mm. regelverk. (hvis dere ikke alt har det.) Send e-post til de postmottak@mattilsynet.no og fortell hvor dere er, så sender de spørsmålet videre til lokale M.T. og dere får svar. Har bare positive erfaringer av hvordan en blir møtt der, og så blir saker og ting riktig, etter reglene og dere slipper problemer i etterkant, i motsetning til hvis det ikke har gått rett for seg fra begynnelsen. Se også til å skaffe gjeiter som er friske, dvs. fra sanerte besetninger! Var et saneringsprogram for ca. 10 år siden for å bli kvitt en del sykdommer. Men det kan M.T. alt om... (Vi driver med sau her på gården, kjenner litt til "gjeiteproblematikk".)

Artig prosjekt, håper det ordner seg. Forresten er kjekjøtt nydelig mat, så "Mat og helse" kan også ev. inngå! Blir jo fantastisk tverrfaglig for skolen å jobbe med i tilfelle. :) (Har selv barn på Montessoriskole.) 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...