Gå til innhold
TonjeS

Terrorhøner eller normalt?

Recommended Posts

Hei!

Har en flokk med to høner og ti kyllinger på 12 uker, hvor hønene er så etter kyllingene at de knapt tørr å komme ut i gården for tiden. De biter og napper ut 3-4 fjær hvoren de får tak, enten det er rumpa, vingene eller nakken.

De har en stor gård, men med en gang hønene hører eller ser at kyllingene prøver seg ut kommer de springende og jager de inn igjen. De jager også kyllingene fra maten, har en automat og en vegghengt skål og uansett hvor kyllingene spiser fra blit de jaget. De jages også når jeg kommer med middagsrester eller gress og skriker når de nappes.

Jeg har vært nødt til å stenge hønene ute og kyllingene inne og omvendt i perioder så  kyllingene får en pause. Er dette normal adferd og noe som går seg til veldig snart, eller har jeg bare to veldig nebbete høner?

Har ikke mulighet til å ta hønene ut av flokken for en periode da jeg ikke har et egnet sted å ha dem, men håper noen kan ha et tips eller to for å få roet det ned da kyllingene blir fryktelig stresset. Alene, uten hønene, er de en helt super flokk, men jeg hadde håpet de kunne blitt en stor lykkelig flokk sammen ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette er normal adferd. Du skriver ikke noe om hvor kyllingene kommer fra, om de er fra en av hønene eller ikke. Men i og med at de får gjennomgå fra begge regner jeg med at de ikke gjør det. Da vil de bli sett på som konkurrenter om maten, og inntrengere. Hadde de tilhørt en av hønene ville den andre høna hatt rspekt for det, og de ville fått fred.

Du bør flytte de til en egen plass inntil de er voksne. Da kan du introdusere de for de andre. Også da vil det bli litt "knuffing" i starten, men det vil gå seg til. De vil finne sin rang i flokken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×