Gå til innhold
Fluff

Hane som legger seg for å dø?

Recommended Posts

Hei! Vi har en flokk på 2 New hampshire høner, 3brahma høner og 1 barnevelder hane.. Hanen vår går ikke inn i hønsehuset av seg selv, han legger seg heller ved gjerdet på utsiden.. Det regner å han lå fremdeles ved gjerdet i en vanndam, han er gjennomblaut og pjusk.. Når vi bærer han inn i hønsehuset så bryr han seg særdeles lite, det kan ikke være normal hane oppførsel vel? Når han puster så høres det ut som om han surkler i pusten.. Er det noe vi kan gjøre for å hjelpe han? Eventuelt om det er noen som kan ha en anelse om hva som feiler han?

legger han seg ute fordi han er lei livet? 

Han er under 1år gammel og fikk nok litt hjuling av den ene brahma høna.. kan det være det som gjør han sånn?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har du kjent på brystbeinet hans om det er noe kjøttfylde der? Er han tynn, og brystbeinet stikker ut? Han er helt tydelig syk. Surklingen kan være tegn på flere ting, men mistenker at han har gaporm. Det er ikke dødelig i seg selv, men han dør av at den blir svekket på grunn av gapormen om den ikke får behandling i tide.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ok, da har han sikkert ikke vært plaget med dette lenge. Gaporm kan behandles med et middel som fåes fra veterinær, Flubenvet. Alternativer som ikke trenger kjøp fra veterinær er kiselgur, Verm-X for høns, Ropa B pulver eller Ropa B flytende. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei, det er ikke smittsomt. Men høns bør behandles for orm vår og høst. De får i seg disse krypene når de går ute og leter etter mat på bakken. Ormen kryper inn i nebbet.

Blir de ikke behandlet vil de dør etter hvert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×