Gå til innhold
Trudesilke

Det er kommet mandarinand egg i rugekassa.

Recommended Posts

Hei. Har en mandarinand som har lagt et egg i rugekassa si idag, og ettersom det er januar blir jeg usikker på hva jeg skal gjøre. Endene går i en utegård og har vel blitt lurt av det milde været til å tro at våren har kommet. Men jeg er redd for at egget skal fryse da rugekassa er isolert men ikke oppvarmet. Hva bør jeg gjøre? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei. Dette er veldig tidlig for denne arten ja. Når de først har begynt å legge egg nå må de legges i rugemaskin, det er for kaldt ute til at eggene/andungene vil overleve.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for raskt svar 😊 

Jeg har tatt inn egget og lagt det i et kaldt rom i kjelleren i påvente på at det kanskje kommer flere. Jeg har en rugemaskin klar det er ingen problem om de må ruges inne. 

Jeg har et bur på 1,3 x 2 meter i full takhøyde som andungene kan være i fram mot våren, er det en idé å ta inn andemor så hun kan gå inne sammen med de eller skal hun bare få være ute? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er tvilsomt om hun vil opptre som en andemor til andungene når hun ikke har ruget de ut. Det kan faktisk heller skje at hun blir aggressiv mot de. Det beste er derfor at de får vokse opp under kunstig varme. Har du hønsekyllinger som er klekket omtrent på samme tid kan det være lurt å la noen av de gå sammen med andungene. Hønsekyllinger vil lære andungene å finne maten lettere. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×