Jump to content
Blandingshuset

Mislykket ruging.

Recommended Posts

Hei. Vi har en høne som har ligget klukk nå i 23 dager. Vi er nybegynnere, men prøvde å lære av feil fra forrige ruging. Forrige gang lå hønen for seg selv på badet i en kurv med varmekabler.  Vi trodde de skulle hjelpe rugingen men tok da feil. Eggene rotnet og døde. Denne gangen har vi lagt hønen ute i ett nyinnkjøpt mindre hønsehus. Døren til utegården er da lukket for at hun skal få ligge i fred og ro under ruging og har tatt henne litt ut innimellom ca 15 min. Dette ikke hver dag, men noe hun synes var veldig godt. Denne gangen ser det også ut til at vi ikke får noen kyllinger. Jeg forstår ikke hvorfor? Jeg var nødt til å lyse noen egg i dag for å se om det var noe i dem. Lyste tre stk. Ene var flytende så den kastet jeg med engang. Andre var fast og fin inni men lufthinnen var ikke sprekt og så heller ikke noe bevegelse i egget. Den siste var mer eller mindre flytende også men har hatt utvikling da denne ikke var tom. Burde jeg ta vekk alle eggene nå eller vente noen dager til? Det har jo vært kaldt noen dager ute men som sakt hun ligger jo inne med godt høy rundt seg. 

Hilsen fortvilet kyllingfar. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huff. Jeg er så trist i dag. Jeg gikk til før å sjekke ut eggene i går ettermiddag. Jeg åpnet en etter en for å se hvor langt i utviklingen de hadde kommet. Jeg hadde åpnet 5 stk og så fort at det var ikke mye håp for de andre eggene. Ba ett egg med halvveis utvikling og resten var nesten ikke mer enn begynt. Derfor så jeg for meg at alle ville være sånn. Til jeg kom til neste egg. Jeg antok at denne også var tom så jeg gav det ikke tid til å sjekke. Typisk da jeg har kakket i de andre eggene. Jeg sprakk den forsiktig da jeg plutselig så at dette var annerledes. Den var blodfarget inni hinnen og hadde bevegelse. Det er så trist. Den var da altså fult utviklet kylling inne i egget. I dag tidlig så jeg store tegn til at den har prøvd å komme seg ut av egget, men i løpet av natten så må den ha gitt opp. Kyllingen døde i kampen på å komme ut. Stakkar lille kylling. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, sånn kan det være noen ganger. Ikke alt går på "skinner". Det er vanskelig å si hva som er årsaken til at noen av eggen råtnet. Men sjansen for å lykkes nå framover som det blir vår er mye større. Det blir mere optimal temperatur for rugingen, og bedre befruktning av eggene.

Du får bare vente til de har lagt egg og blir klukk igjen. Hvor mange høns og haner har dere?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei. Takk for svar. Kort tid etter så klekket egg under neste hønen som lå klukk. Vi fikk først 6 friske og raske kyllinger, to uker etter fikk vi kyllinger fra den neste. Der kom det 7 friske kyllinger, men det skulle vært 8 da den siste desverre døde på vei ut av egget. Vi har ei høne til som ligger på egg nå og forventet klekking er mandag 2.påskedag (påske kyllinger) 

Pr nå uten kyllingene så har vi: 

4 hvite italiener høner

3 hvite australorps høner

2 brahma høner

2 svarte australorps høner

4 jærhøner 

1 mille fleur høne 

2 lys sussex høner

1 brahma hane

1 mille fleur hane 

Vi har også 

1 kylling av ayam cemani 

1 kylling av wyandotte 

6 kyllinger av oransje halset italiener 

7 kyllinger av sølvhalset italiener. 

Venter på kyllinger av svarte australorps. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...