Jump to content
Sign in to follow this  
kbende

Flere hønseraser sammen

Recommended Posts

Hei alle sammen.

Jeg er relativt ny med høns. Jeg klekket fram en liten flokk med islandshøns i fjor høst. Det ble litt lite høner i denne flokken, så jeg vil snart klekke fram noen flere.

Jeg øsker meg flere raser, men er avhengig av at alle går sammen da jeg ikke har nok plass i hønsehuset til å hold dem adskilt. Er det noen raser som ikke får til å parre seg meg hverandre?

Jeg kunne f.eks. tenke meg å klekke frem en flokk silkehøns, men jeg ønsker ikke at disse skal bli parret med islandshanene i den flokken jeg allerede har.

Er det noen her som vet om størrelsesforskjellen gjør at disse to ikke kan parre seg? Eller risikerer jeg da å få en pussig blandingsrase? Jeg ønsker ikke å blande rasene.

 

Takk for tips :)

 

Mvh Kenneth

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ønsker du ikke å blande de må du skille de. Størrelsesforholdet mellom høna hos silkehøns og en islandshane gjør at hanen kan skade silkehøna også om de går sammen. Den vil prøve å pare seg med den, noe som kan føre til at den blir skadet på grunn av den store vektforskjellen håp de. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis du vil ha en blandet flokk, men avle på en bestemt, så går jo det med, hvis du passer på at størrelsen på hanen passer sammen med hønene og du har hane av en rase og har tydelig forskjell på eggfargen, slik at du vet hva du skal plukke. (F. eks. Islandshønene har hvite/lyse egg og den andre har brune. Silkehønene har vel også karakteristiske egg.)
En annen variant er å skille fra alle hanene i en lang nok periode (5-6 uker) om vinteren, før du sorterer i avslgrupper i egne avdelinger og plukker ruge-egg bare i en bestemt avelsperiod når sorteringen stemmer. Slik gjør jeg, og min erfaring er at det går for det aller meste fint å sette sammen haner til en flokk i hviletiden med kortere dag da de er lite aktive. Har kombinasjonsraser og island. Usikker på om det ville fungert med lette raser.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...