Jump to content
saggis

Rugemaskin - vaktler - sirkulær eller rektangulær

Recommended Posts

Hei

Jeg vurderer å starte opp med vaktler som hobbybruk, og trenger derfor en helautomatisk (basert på erfaring fra bekjente) rugemaskin. Ser for meg å ruge fram inntil 20-25 egg 2-4 ganger i året, så trenger ikke allverdens kapasitet. Ser at det finnes to typer maskiner, sirkulære (urskive) og rektangulære. Så vidt jeg forstår vender disse eggene ulikt. Har dette noe å si (for vaktelegg)? 

Ser at norske nettbutikker stort sett er utsolgt for slike hobbymodeller, men at felleskjøpet har veldig god pris på en Real-24 (dog også merket som utsolgt).

Siden dette skal være hobby tenker jeg at innsyn til kabinen også er viktig (artig for både store og små). Så kom gjerne med innspill på en fin maskin for vaktler til hobbybruk. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Disse to ulike måter å vende eggene på har ingen betydning i forhold til klekkeresultatet. Felleskjøpets pris på Real 24 er ikke en god pris, den er overpriset. Det er en grei rugemaskin, men er helt ordinær i forhold til menyvalg med tanke på justeringer av innstillinger, temperatur, kalibrering, fuktkontroll.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...