Jump to content

Hvor lenge kan man/bør holde høne isolert fra flokken?


Recommended Posts

Hei,

Familien har 6 hvite Lomans, kun hunner. For en tid siden oppdaget vi at den ene var meget skitten bak. Dette gjorde vi ikke noe med, da den ellers så ut til å fungere normalt. Sist uke ble vi dog oppmerksom på at de andre drev på med å bite henne bak, og hun ble tatt ut og undersøkt. Det viste seg at hun hadde en proplaps som de andre mao bet på. Hun blødde litt, men ellers så den ok ut. Hun ble forsiktig vasket og rengjort, smurt med olje og prolapsen ble skjøvet inn igjen. Den kom straks delvis tilbake, men høna klarte deretter selv å trekke den helt inn. Straks hun ble satt tilbake til gjengen gikk de rett i baken på henne for å bite. På denne bakgrunnen ble hun tatt ut og satt i et stort netting hundebur og fikk alt hun behøvde av mat og vann, høy etc.

Hun har nå stått alene i flere dager, og baken ser ok ut, men mangler jo noe fjær som de andre har rykket ut. Hun virker sprek og frisk ellers. Ingen tegn til slapphet etc.

Hvor lenge bør/kan vi holde henne isolert med tanke på at de jo er flokkdyr? Til fjæra er på plass igjen, eller skal vi bare ta sjansen på at dette går bedre nå?

Mvh Kolbjørn Blix

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...