Jump to content

Kyllingen er hakket til blods av de andre kyllinge.


Recommended Posts

Vi har en flokk på 9 kyllinger, 3 uker gamle i morgen. 

I går la jeg merke til en noe aggressiv oppførsel fra en av kyllingene. Den hakket på alle men hadde sett seg ut en som fikk gjennomgå ekstra. Antagelig fordi denne har litt rufsete fjær, helt ulik de andre. Jeg la mobberen foriktig på rygg som jeg har lært av ei annen hønedame. Og slapp etter 10-20 sekunder, for å vise at jeg er sjefen og forhåpentligvis få denne litt ned på rangstigen. 

Men i dag da jeg kom inn til kyllingen var de alle i full gang med å hakke på den eneste gule kyllingen (den tameste og mest kosene av de alle). Og denne var blitt sår og blødde. Tok den straks ut og er nå plassert på badet. Men den hakker også på seg selv, siden den akkurat når bak der blodet/såret er. 

Hva gjør jeg videre? Har dempet lyset på badet så den som er der til forpleining holder seg rolig og sover mye. Satt en lang stund inne ho de andre kyllinge for å se hvordan stemningen var, men de var rolig og finne i alle fall akkurat da. 

Hvordan introdusere den gule for gjengen igjen når såret er grodd? Om det videre ser ut som en er verre på å hakke på de andre, bør jeg ta han ut noen timer hver dag, slik at han kanskje blir jekket ned av de andre? Eller burde jeg bare hente øksa om han/hun fortsetter? Har lest at man ikke bør avle videre på de som hakker, da det er en adferd som kan gå i arv? 

Hva kan jeg ha på kyllingen som er blitt hakket på? For å forhindre at han selv hakker på seg, og kanskje forebyggende når den skal settes inn til de andre igjen? Har lest så mye forskjellig, tynn tjære, blåspray, antibitt, Fed-Pick m.m. Den siste står at ikke skal brukes på kyllinger. Når regnes de ikke som kyllinger lengre? Andre forslag?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...