Jump to content

Dødsdømte kyllinger


Recommended Posts

Vi kjøpte oss 6 høner og en hane av en slektning i august 2021. De var klekket i rugemaskin i midten av mai samme året. I september døde ene høna. Vet ikke hva som skjedde da vi fant den død. Hanen er ikke bror til hønene. 

Vi kjøpte helautomatisk rugemaskin for å ruge frem selv, og fikk 22 kyllinger, har vel mistet 3 etter det. I mai kjørte vi på med ny runde, fortsatt samme foreldre om man kan si det. Klekket 21 kyllinger av 24 egg rundt 1. juni, men nå bare noen uker senere sitter vi igjen med 6 kyllinger. De dør en etter en med noen dagers mellomrom. De virker friske før de plutselig en dag legger seg ned på siden og dør. De bor i fjøsen, og vi gjør alt likt som sist. De har ikke vært i kontakt med andre dyr, og går adskilt fra resten av hønsene. Forstår ikke hva som er galt, men venter bare på at resten også skal dø. 

Tørr ikke legge nye egg i maskina før vi vet hvorfor de dør. Dessuten er hanen slakta, og nye hanen er jo halvbror til de yngste hønene, og sønn til en av de eldre, så det er jo ikke det beste akkuratt.

Link to comment
Share on other sites

Klekkeresultatene ser gode ut, det betyr også bra kvalitet på foreldredyrene. Har dere kyllingene i en kasse i fjøset, eller går de på gulvet? Hva slags underlag har de? Hva får de til mat?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...