Jump to content

Kan for typer fra fryd blandes? Plus en spørsmål


Tullatu

Recommended Posts

Hei

jeg relativ ny med høner. Har 4 Brahma høner. Ingenlagt egg enda da alle er ungjenter enda og tror ikke de legger egg selv om de har kommet over 20 uker før på våren/sommeren! 
kan jeg starte med fryd for eggleggere nå? Eller skal jeg fortsette med andre for typer som fryd vekst og fryd gullkorn? Kan disse blandes i forspill med for eksempel skjellsand? De spiser ikke egenproduserte mat/reste mat jeg legger for de. 
mitt andre spørsmål er går det bra når for stedet fylles med sagspon og høy ? Klarer de allikevel å få tak i maten som kommer ut av forsiloe ? Eller må jeg fysisk fjerne søppel eller blåse bort sagflisen daglig/annen hver dag? Noen forslag til hvordan unngå at det kommer søppel i forisiloen? He en type uten bein. Vurderer å kjøpe en med bein! 

Link to comment
Share on other sites

avem

Hei,

Brahma starter vanligvis å legge egg når de er 24-30 uker gamle. Kommer de i denne alderen på høsten starter de kanskje et par uker senere å legge egg.

Tror ikke du bør begynne med Fryd for eggleggere ennå, og bland den gjerne med Fryd Vekst eller Fryd gullkorn når du begynner. Det blir nok kalsium i foret likevel.

Skjellsand bør du ha på et eget sted for de, og ikke bland det i foret. Å ha mer kalsium enn de kan absorbere tilstrekkelig, forårsaker skade på nyrene og kan derfor forkorte levetiden.

Tror de finner maten selv om den ligger sammen med sagspon og høy. Tja, kanskje sette foreren på noe sånn at den kommer litt opp fra gulvet? Da unngår du sagflis og annet i den.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...