Jump to content

Rødhøns


Recommended Posts

Har lest en del om Rødhøns , liksom hvordan er de og ha ? Mye egg ?

Hei !

Vi har to par med rødhøns, å synes det er en grei art å ha. Legger mye egg å er rolige,ikke mye lyd av de heller,synes det er koselig å sitte ute å høre på lydene di sender til hverandre.Forer de med oppdret2 ,gir de litt grønt,å litt viltfuglblanding en gang i mellom.det ene paret går sammen med gul gullfasan i en voiler som er 2.5 x 3 m. det andre i en voiler som er 1,5 x 2,5 m,de er alene.

Link to post
Share on other sites

Har ikke hørt om den rasen. Er det en norsk rase? Eller har de et annet navn på engelsk? :)

En ting er sikkert, og det er at det ikke er noen norsk rase. Finnes bare en norsk rase og det er Jærhøns. Men, svarthøns(bohuslän-dals svarthöna) er opprinnelig norsk den også...

Link to post
Share on other sites
  • 3 years later...

Det er tydelige forskjeller på utseende mellom rødhøns og steinhøns. "Kragen" med striper rundt halsen som du ser på bildet av rødhøns over har ikke steinhøns. Det er vel den mest tydelige forskjellen.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Rødhøns er mye det samma som vår Rapphøns i størelse å form men ikke i fargen. De holdes som fasan altså i voliere med not åver. bør holdes ute i voliere hele året. Holdes parvis får er nåkså agresive mot andre fugler om våren(min erfaring) høna ruger hvit forholdene tilater det. volieren bør vell være som hos andre lettholte voliere hønsefugler minimum 8 kvm synes jeg. vagler seg gjerne høyt og liker litt grove pinner å røter å hoppe runt på.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...