Jump to content
Sign in to follow this  
minibonden.blogg.no

hvite lohman

Recommended Posts

har 8 stk hvite lohman som jeg fikk i høst og begynte og legge egg i oktober, men noen av de har mistet litt fjær på ryggen og en av de har mistet alle fjærene på ryggen, hva kan det være. Har noen noe erfaring med dette, eller er det fordi de ikke er vant til hane. De har en hane her.

Alle legger fine egg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan være slitasje etter hanen, men Lohman har et nokså frynsete rykte når det gjelder plukking og hakking  :smiley:

Finnes diverse remedier å bruke for å avhjelpe plukking og hakking hvis det viser seg å være det  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

det er nok ikke muting siden de alle legger egg og det har foregått over laaaaaang tid, jeg tror det er hanen siden han har veldig kraftge klør(blanding) og det ser ut som han "klør" på ryggene deres når de parrer seg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er dei heilt fjørlause på desse plassene, eller står det tuster igjen av fjørene? Dersom det står tuster igjen er det nok hanen som sliter på dei. Det gjaldt kun nokre få sant? Hanen kan ha plukka seg ut nokre favoritthøner, då blir dei fort slitt i fjørdrakta på ryggen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eg har nemlig brun Lohmann som iløpet av vinteren truleg har begynt med plukking. Eg er ikkje sikker. Dei er fjørlause på eit punkt på kvar fjør samt på hovudet. Ikkje alle er like fjørlause og enkelte er heilt fine. Dei har god plass, men fekk det litt trangere i vinter pga kulden og hadde ikkje tilgang til uteareal i samme perioden. Mulig det er årsaken dersom det er plukking. Men det kan jo hende det også hos meg er snakk om ein innpåsliten hane, sjølv om eg tviler sterkt på det. Ingen av mine prydraser har vist samme adfferd og Lohmannene har gått ilag med prydrasene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Syns du? Utseende messig syns eg ikkje dei har noko å stille opp mot prydhøns. Viss du går inn på www.ivarstova.com ligger det eit bilde av Brahmahanene mine ilag med eit pr lohmann høner. Eg liker dei godt foruten dette plukk greiene (kan jo håpe eg tar feil) dei er lett å temme og har ellers oppført seg som alle mine andre høns. Eg har hane til dei men trur det er blanda inn kvit Lohmann i hanen. Har 4 høner som kjem frå samme kull som hanen og dei er meir kvitt i, ei er vel omtrent heilt kvit, men dei legger brune egg alle sammen. Veldig fine egg som eg leverer til ein Gardsbutikk, men vurderer sterkt å slutte med lohmann.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dette er brun Lohmann, ikkje mine, men eit bilde eg fann i galleriet. Desse har vel vore industrihøns, eg kjøpte mine verpeklare. http://www.fuglepraten.no/index.php?action=gallery;sa=view;id=1115

Mine er ikkje på langt nær så fjørlause som desse, men her ser du iallefall korleis dei vil sjå ut.

Eg kikka litt nærmare på hønene igjen, og trur kanskje det er ein ivrig hane likevel, for eg flytte dei for kort tid tilbake og nå byrjar fjøra å vekse ut att  :laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, ha tenkt liit på deet og ha de bort fra hanen en stund, men har ikke plass til det:(

Hvor mange har du av disse, hvor fikk du de fra, har innmarri lyst på sånne(det har du sikkert skjønt)

De legger fine brune egg, ikke sant?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har brune og hvite Lohman. Kjøpte de fra Orhaug i Askim. Se selger verpeklare høner. Koster 75 pr stk. De legger lysebrune flotte egg ja  :laugh:.. Absolutt trivelige høner som det er masse fart i!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Får du så lyse egg som hudfarge? Eg hadde eit pr lohmann som var framavla av lohmann hane og lohmannhøne, ergo ikkje det samme som lohmann frå kyllingprodusenter der det etter det eg har høyrt vert brukt to ulike raser for krysse fram lohmann avkom. Iallefall..dei hønene la ganske lyse egg. Mens mine lohmann kjøpt frå kyllingoppalere legger mørke brune egg. Dei er mørkast det fyrste året og blir noko lysare men ikkje så lyse som hudfarge. Men dine er kanskje eldre enn mine?

Share this post


Link to post
Share on other sites

De som produserer produksjonshøns har gjerne et avl system hvor ikke bare 2 linjer er innblandet, men ofte flere.Mulig det også er brukt avlmetoder som jeg tidligere har vært inne på i dette forumet, men som ikke tåles eller er blitt fjernet pga. manglende troverdighet. All fagkunnskap har en offisiell og en uoffisiell forklaring Det skal ikke være meningen å kunne lage identiske produksjons høns selv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulig det, Nybakt hønemor :smiley:

vet ikke helt opprinnelsen til mine da jeg kjøpte de hos en som driver kylling/eggproduksjon.

En dag kan egga være like lyse som hudfarge ja, andre dager kan det være i varierende brunfarger ,helt opp til veldig mørke egg :smiley:

De har alltid hatt litt merkelig eggfarge,helt fra de startet å legge egg..nå er de litt over 3 år.. skal se om jeg kan få tatt et bilde neste gang det kommer et helt lyst egg, så kan jeg legge det inn så du får se  :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da har jeg lagt ut bilde av noen av egga som mine Lohman har lagt denne uka!

Bildet ligger under medlemsgalleriet mitt! :grin:

Har fått både lysere og mørkere egg enn dette, men der ser dere hvor forskjellig fargen kan være :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...