Jump to content

Fjærene sammenklistret på nyklekket kylling


Recommended Posts

Et egg har klekket med litt hjelp, det andre likeså-men i dette hang kyllingen fast i membranen\hinnen inne i egget. Den er fremdeles full av størknede rester etter egget-skyldes dette for lav eller for høy fuktighet? Greit å vite, for nå piper det i flere i maskinen!

Link to post
Share on other sites

Det skyldes nokk at den fikk hjelp  :shocked:

Skalet er med på å holde på fuktigheita inne i egget.

Må vere forsiktig når ein hjelper kyllingar ut, husk at det er masse blodårer i hinna. Riv ein i hinna, kan kyllingen forblø. Om ein velger å hjelpe må ein bruke god tid.

Lykke til med resten!  :smiley:

Link to post
Share on other sites

Ok, så fuktigheten har ikke noe å si? Den har altså sammenklistrete fjærdrakt fordi den kom for raskt ut av egget? Kyllingen begynte nemlig å klekke på lørdag morgen, og i dag, mandag, i 16 tiden hjalp jeg ut. Syntes det var på tide å få den ut da  :shocked: Hmm...tror fremdeles litt på det med fuktighet...? :smiley:

Link to post
Share on other sites

Om en øker fuktigheten fa en dag til en en annen har det svært liten effekt på rugeresultatet. Har det vært for høy eller lav fukt generellt under rugeperioden kan ikke det hentes inn på ett døgn. Tror nok disse kyllingene hadde klekt uansett.

Link to post
Share on other sites

Korleis kan du seie det? Alle rugeveiledninger til alle rugemaskiner skriver at ein skal auke fuktigheten dei siste 3dagene. Ergo må jo auka fukt ved klekking ha noko å seie for resultatet? Eg har sjølv fleire gonger hatt for lav fuktighet og fått kyllinger som sitter fast i eggeskallet. Mulig eg har hatt for lite fukt heile ruginga då.

Eg må legge til at eg også har opplevd at eg gløymde  :grin: å legge egga til klekking og mange av kyllingene klekte i rugebakken før eg oppdaga det. Det gjekk heilt fint, dette var i america maskina, mens desse kyllingene som satt fast, blei rugd ut i mindre og billigere maskiner. Eg bruker ikkje fukt før den 18.dagen.

Link to post
Share on other sites

De siste tre dagene er noe annet enn fra en kveld til neste morgen. I utgangspunktet er det den totale mengden fukt som blir tilført rugemaskinen under hele rugeperioden som teller. Egg fra høns skal klekke helt uproblematisk dersom fukt og temperatur har vært riktig under hele rugeperioden. Er det gjort feil tidligere kan dette vanskelig la seg endre på siste døgnet.

Enkelte egg klekker lettere ved høy fuktighet de siste dagene, som som foreks. egg fra jaktafasan, de har harde skall.

Jeg la også merke til at det i det første innlegget her sto at det var igjen størknet eggeplomme etter at kyllingen var klekt. Tror bestemt ikke det er relatert til fukt, men heller temperatur.

Link to post
Share on other sites

Jeg har alltid trodd jeg trengte mye fuktighet på soverommet der jeg bruker å ha rugemaskinene gående.

Virker som ett veldig tørt sted.

Brukte tidligere en mekanisk fuktighetsmåler.

Kjøpte her i sommer en bråte med digitale fuktighets/temp målere.

Stor var overraskelsen da jeg så at fuktigheten lå på 60+

Har nå maskinen stående og klekket nylig 17 vaktelkyllinger uten tilført fuktighet overhode hverken under ruging eller klekking.

Alle kyllinger kom ut uten problemer, uten kliss og klebrige kyllinger.

Akkurat nå er fuktigheta på 56%

Men maskinen vil ikke stå så mange dager til før jeg tømmer den.

Er noen egg igjen.

Har som oftes måtte hjelpe kyllinger ut tidligere, har da tilført fuktighet i stor grad,  særlig på slutten av klekkinga.

Mange har også hakket hull i egga og så var det stopp.

I mange tilfeller har dette vært kyllinger som ikke har vært fullt utvokste.

Derfor tror jeg at jeg har brukt for mye fuktighet, luftlommen blir for liten, og dette medfører videre problemer for kyllingen.

Link to post
Share on other sites

Hmm, interessante erfaringer. Men jeg ser vel for meg at i det kyllingen har klart å hakke hull i egget, så vil fuktigheten i maskinen og egget etter hvert nærme seg hverandre. Det var forresten kun denne ene kyllingen som hadde "klisset" på seg, di tre andre hadde fin og tørr dun noen timer etter klekking. Det henger forøvrig rester igjen fremdeles i dunen til den aktuelle kyllingen, bør jeg fjerne dette? Må da evt. bruke lunket vann. En ting til: Hvordan skjer klekkingen under ei høne mtp. økt fuktighet de 3 siste døgn?

Link to post
Share on other sites

Har den samme erfaringa som deg. Eg har kome til at grunnen hos meg var at eg fysisk hjalp kyllingan ut av egget, hinna vil tørke ut på kroppen til kyllingen når eggeskalet er borte.

Restane vil nok henge fast ei stund, det gjorde det hos meg.  :rolleyes:

Link to post
Share on other sites
  • 8 years later...

Hei. Jeg tok inn en liten hønekylling fra redet i dag.  Hønemor hadde vært uforsiktig og den lå og var helt iskald. Jeg har fått varmet den opp, og den piper og er aktiv, men bakenden ser ut som den sprekker på en måte. Det kommer ut noe gult og en del blod. Er det noen som vet hva dette er? 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...