Gå til innhold

Bilder av ditt hønsehus


Anbefalte innlegg

Når man våkner på en søndagsmorgen og har ruget på en idé til rugekasser i hønsehuset, ja da bare må man ut og snekre litt...

Det stod ett gammelt skap i ett hjørne av kennelen, dvs det var ett hjørne tidligere... og jeg tenkte at det må jo kunne brukes til noe...

Siden kennelen/hønsehuset er veldig gammelt, så regnet jeg med at skapet var plassbygd i skikkelige materialer, men neida, det var bygget som omtrent alt fra Ikea, tynne plater med bikake struktur i midten, vises godt på bildene, så da var rådyra gode...

Men etter at jeg rev ned noen vegger i kennelen/hønsehuset på fredag, så satt jeg igjen med masse fine lektere og sponplater som kunne brukes, så jeg kappet til en plate som jeg monterte på innsiden av skapet, slik at skruene fikk noe å feste seg i, og siden jeg ikke hadde noen lister, så brukte jeg like greit lekterene som lister, ble faktisk ikke så værst!

På siden så blir det en dør for enkelt renhold, men siden jeg ikke hadde hengsler som passet i dag, så ble døren så vidt hektet fast med noen skruer, det får holde til neste helg.

Men artig å se at det går fremover og begynner å ligne noe!

post-2647-0-19466000-1339339933_thumb.jp

post-2647-0-08980900-1339339940_thumb.jp

post-2647-0-92788200-1339339946_thumb.jp

post-2647-0-76398300-1339339953_thumb.jp

post-2647-0-56034500-1339339960_thumb.jp

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
avem

Slenger meg på her! Startet med høns i vinter i år. Hadde hønsene i en del av fjøset hvor det hadde vært kalvebinge før. Desverre ble vi så plaget med mus at vi må bygge noe nytt nå i høst. Så jeg skal legge ut bilder etter hvert som vi blir ferdige. Skikkelig kjipt å være plaget med gnagere, nytter ikke å legge ut musegift/rottegift-feller. Å sette/henge opp hønsematen i høyden nyttet heller ikke, for det falt alltids noe på bakken. Noen forslag på hvordan holde mus unna hønsehuset?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har tenkt tanken....men det er jo ganske dyrt å få de kastrert/sterilisert eller?

Det er dyrere å fôre på en flokk uønskede kattunger eller gå til dyrlegen for å avlive dem :/ Tror det koster rundt 750,- å kastrere en hannkatt, sikkert dyrere på klinikkene inne i byene.

Er iallefall glad vi skaffet oss disse kattene som er både ute og inne. Da vi kjøpte småbruket hadde vi mus i kjøkkenskapet (nå har vi bare kattehår i sofaen :wink: )

  • Upvote 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har en 5 år gammal kastrert hannkatt som gjer reint bord rundt huset! Her ligg det stadig mus rundt forbi (døde) i tillegg til at pus liker å ete dei og ;) Mine foreldre hadde av og til mus i skapet før, men etter dei fekk katt, er dei borte. Vurderer faktisk å få meg en katt til :)

Hannkattar er veldig stedbundne når dei er kastrert og som Skiftestads skriv over kostar det 7-800 kr å få dei kastrert, sterilisering av hokatt kostar 900-1000 kr her vi bur. Mi erfaring er at hannkattar er like gode jegerar som hokattar, sjølv om det er hokatten som skal vere flinkast :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt katter før, så jeg er jo klar over at de er gode musjegere osv. Men har egentlig ikke lyst å ta til meg katt da vi har nok dyr foreløpig. (selv om de er selvstendige dyr....skal jo tas rede på uansett.) Jeg har kjøpt klerat-blokker og felle for å ha de i...men det virker ikke som om musa tar skade av det...de må jo ha tilgang til vann for at dette skal virke på bestanden. Men uansett...det er så vanvittig mye gnagere her...aldri sett så mye! Har sett reven her et par ganger i sommer, men han har ikke vært så nært at det har vært til bekymring for fuglene. Tror han lever godt så mye mus som det er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...
  • 4 måneder senere...
  • 4 uker senere...
  • 3 måneder senere...
  • 10 måneder senere...

Jo, det kan du. Klikk på Bruk full editor nede i høyre hjørne i samme ruta du skriver innlegg i. Da får du opp flere valg, blant annet en knapp for opplasting av bilder og filer. Den ligger nede til høyre i det nye vinduet. 


Last gjerne opp bilder av hønsehuset ditt Bekim, du er jo en glimrende snekkker. :)


Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...
  • 4 måneder senere...
  • 4 måneder senere...
  • 1 år senere...

Mitt dels mobile hønsehus (trenger 2-3 personer for å bæres). For tiden bor det 5 jærkyllinger / unghøns der, de er mellom 5 og 9 uker gamle. Det
ser ut som de trives godt. Siste forbedring var sandkasse under huset, det hadde gått maur i sandhaugen og det var veldig populært med maur / mauregg!
Huset  kan deles i tre deler: tak (løftes av), hus, og bur. Er bygd av 48x48mm lekter, innendørspanel og 9mm kryssfiner til gulv. Vindsperre (tyvek), ingen isolasjon, takpapp. Dør er lagd av tynnere lekter, kryssfiner og panel utenpå. Dør er isolert. Vindu er lagd av lekter til ramme, fals på 15x15mm vha stemjern, spiker, kitt. Vinduet kan ikke åpnes, men det er også en ventil i huset og et hull til å trekke ledning til lys/varmelampe gjennom.
Grunnflate på huset er ca 1.7 kvadratmeter (122x140cm). Buret ved døra er ca 120x122 cm.
Er først og fremst bygd for vår/sommer/høst, vil se an utover høsten om det blir en krok i et isolert uthus eller om  jeg isolerer hønsehuset med 5 cm isolasjon + huntonittplater og bruker det om vinteren også.
Planen er også å lage større uteområde vha. staur + solid netting og nettingtak ved behov. Uteområdet kan da også ganske enkelt flyttes ved behov.
Det er dobbel netting i nederste del av buret. Tenkte å legge på skiferheller rundt for å hindre rev i å grave.

IMG_3477.JPG.45fa4211640e63e95b2afd6c3e81df65.JPG

IMG_3473.JPG

IMG_3474.JPG

IMG_3481.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...