Jump to content

fargerik hønsegård


trude
 Share

Recommended Posts

Da hadde jeg egentlig tenkt å utvide hønsegården litt, men lurer på hva jeg bør velge. Jeg ønsker en hønse flokk som er spennende å se på og legger fargerike egg. og produserer jevnt med egg.. det er kansje ikke mulig å få allt man ønsker seg men.. også har jeg skjønnt at det er muligens en vis variasjon i temperament så bør vel kansje velge noen som er ganske like for å bevare husfreden. tenkte også på det her med fotbefjæring er det noe ekstra man bær tenke på da?

Link to comment
Share on other sites

Da hadde jeg egentlig tenkt å utvide hønsegården litt, men lurer på hva jeg bør velge. Jeg ønsker en hønse flokk som er spennende å se på og legger fargerike egg. og produserer jevnt med egg.. det er kansje ikke mulig å få allt man ønsker seg men.. også har jeg skjønnt at det er muligens en vis variasjon i temperament så bør vel kansje velge noen som er ganske like for å bevare husfreden.

Eg har ein blandingsflokk med høns av ymse raser, har både rolige og aktive høns som går fint ilag. Eg synest det er artig med slik variasjon i flokken :police: Italienerfrøkna er over alt og orpington frøkna spring så fort ho kan på sine korte bein når eg kjem på besøk.. hahaha, alle er herlige på sitt vis. Eg aktar å samle fleire raser til denne flokken og kjem til å plassere Kochin hanen med fru som sjef.

Link to comment
Share on other sites

I min flokk har jeg 7 forskjellige raser. Både små tøffe dvergkochiner, surrete silker, hyperaktive jærhøns, rolige australorps og maran, staselige isbar og RIR. Jeg ser på dem som et smykkeskrin, både når det gjelder fjærprakt og farger på eggene, og er veldig glad i alle sammen :blink:

Utvidelsen av flokken har skjedd enten ved ruging under klukkhøne eller at klukkhøna har adoptert daggamle kyllinger. Det er en fin og harmonisk flokk til tross for forskjellig lynne :dans:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...