Gå til innhold

Albinovaktelkyllinger


vaktel

Anbefalte innlegg

Klekket nettopp en gjeng kyllinger, og i blant disse kom det ut to stk. albinoer. Disse ble klekket to-og-tre dager etter "termin", så de døde dessverre etter en dag. I samme klekking kom det ut en kylling hele 5 dager for sent, denne lever i beste velgående! Er det flere som har fått albinovaktler, og har de i tilfelle levd opp? Albinisme er jo en feil fra naturens side, men jeg finner det interessant at to av kun 40 egg ble albinoer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

avem

Vel, man kan ikke utelate innavl; dette er tross alt en feil fra naturens side. For å sitere (noenlunde korrekte) Wikipedia:

"Albinisme er en medfødt tilstand som skyldes en gendefekt som medfører manglende eller redusert evne til å danne pigment. Mennesker med albinisme har få eller ingen pigmenter i øyne, hud og hår. De fleste har foreldre som ikke har albinisme, men som genetisk er bærere av det. "

Mennesker har avlet på albinisme hos dyr som kuriosa i århundrer. Vi har mange kjæledyr i dag som lever i beste velgående som albinoer; så og si alle forsøksdyr (gnagere) er albino. Men men, nok om det, syntes det var artig, og synd at de ikke levde opp! Kanskje det dukker opp noen ved en annen anledning :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...