Jump to content

Albinovaktelkyllinger


vaktel
 Share

Recommended Posts

Klekket nettopp en gjeng kyllinger, og i blant disse kom det ut to stk. albinoer. Disse ble klekket to-og-tre dager etter "termin", så de døde dessverre etter en dag. I samme klekking kom det ut en kylling hele 5 dager for sent, denne lever i beste velgående! Er det flere som har fått albinovaktler, og har de i tilfelle levd opp? Albinisme er jo en feil fra naturens side, men jeg finner det interessant at to av kun 40 egg ble albinoer!

Link to comment
Share on other sites

Vel, man kan ikke utelate innavl; dette er tross alt en feil fra naturens side. For å sitere (noenlunde korrekte) Wikipedia:

"Albinisme er en medfødt tilstand som skyldes en gendefekt som medfører manglende eller redusert evne til å danne pigment. Mennesker med albinisme har få eller ingen pigmenter i øyne, hud og hår. De fleste har foreldre som ikke har albinisme, men som genetisk er bærere av det. "

Mennesker har avlet på albinisme hos dyr som kuriosa i århundrer. Vi har mange kjæledyr i dag som lever i beste velgående som albinoer; så og si alle forsøksdyr (gnagere) er albino. Men men, nok om det, syntes det var artig, og synd at de ikke levde opp! Kanskje det dukker opp noen ved en annen anledning :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...