Jump to content
Killakee

Lys i hønsehuset

Recommended Posts

Kva er den beste løysninga til lys inne i hønsehuset? Har eit 100 år gammalt hønsehus uten innlagt straum. Har muligheit til å drage ei ledning fra huset til hønsehuset da. Men kas lampe/lyspære vil dokke anbefale? Vil ha noke som er minst mulig brannfarleg

Share this post


Link to post
Share on other sites

eg bruker 25 w pærer. i slike sorte lamper med litt beskyttelse rund kanten.. sikkert felleskjøpet sine, beregent på "støvete" områder. har hadt det i mange år ingen prøblemer. nå bruker eg att på til timer.. for og få lyset slukket om natten så dei får såve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå fikk jeg montert innlagt strøm først igår og før det har det gått i ledning fra bua og ned til dukkestua som er blitt hønehuset her på garden..men det fungerer fint da det er fullisolert og 3x4 meter innvendig. I går koblet mannen opp strøm,borret hull og la inn to punkter koblet til en timer så lyset kommer på klokken 07.00 og slukkes klokken 22.00

Vi hadde bare to gamle taklamper med hvite kupler som vi satte opp på veggen og satte 25 w pærer i og dette ble faktisk en god belysning,ikke for skarp og ikke for dårlig. Problemet nå er at varmelampene fortsatt må stå i for kyllingene så må prøve å finne en bedre løsning på varmen til vinteren enn det. Såg det fantes svarte pærer til disse,har noen vært borti dem...mulig dumt spørsmål, men har de noe å si på lyset? :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
...

Såg det fantes svarte pærer til disse,har noen vært borti dem...mulig dumt spørsmål, men har de noe å si på lyset? :)

Jeg syns det var et helt fint spørsmål hvis det kan være tvil. Uansett en veldig nyttig opplysning! Det må da gi et annet lys enn det, i mine øyne, slitsomme røde?!? Vet du hvor man kan få tak i slike sorte pærer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

bare pass på og ikkje ha store og dverger sammtidig, eller under samme høne mor første dagene, for da må den stå på slik høyde at dei store kan gå under men det blir for høyt for dvergene,

mistet en dverg silke og 3 andre måtte noen ekstra timer i ruge maskinen pga dette.

så eg velger og bruke varmelampe første uken, nå i vinter halvåret hvertfall, etter det er kyllingmor, et supert produkt, og har både en på eco glow 20 og en eco glow 50,. fungere godt og er mere aktive kyllinger enn med varmelmpe synst eg..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har bare et vanlig kjeramisk armatur, som pga estetiske grunner er pensjonert som ganglampe. Rund kjeramisk sokkel og rund, melkehvit "kule" over pæra. Kjempeklassisk (og gammeldags) modell. 40 W, gir nok lys, og er ikke det minste redd for at den skal være brannfarlig. Tror mange har godt brukende armaturer liggende, hvis de bare tenker seg om.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi har bare skjøteledning ut til hønehuset og vi har brukt en slik tett arbeidslampe beregnet for fjøs og med spare pære i. Denne er igjen satt i en tidsbryter, slik at lyset styres automatisk.

Planlegger å legge inn strøm og har allerede skudd opp en lampe med lysrør for fjøs. Denne kan jo også tilpasses til stikkontakt da.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei. Jeg holder på med å bygge et lite hønsehus, og er ute etter tips om dette med belysning. Jeg har lest et sted, at det ikke er lurt med lysrør, hønene kunne bli stresset av det lyset. Da blir det vel det samme med vanlige sparepærer også? Hva er andres erfaringer med dette? Har noen prøvd Led belysning?

Hilsen en som er helt "grønn" på dette. :azn:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så lenge lysrøra blir brukt som tilegslys har det ikke noe å si. Var mer før nå det var mer svingninger på de.(flimer )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mangler belysning i mitt hønsehus og har sett litt på denne varianten:
/>http://www.clasohlson.com/no/Brennenstuhl-arbeidslampe/Pr362415000

Noen erfaring rundt disse lampene? Beskyttende glasskuppel og netting :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...