Jump to content
Sign in to follow this  
Fuglemakeren

Sangsvaner, spørsmål

Recommended Posts

Er det sangsvaner, ikke knopppsvaner? Sangsvaner er jo veldig skye, og hekker vanligvis i Troms og Finnmark, i sump og myrområder langt fra mennesker. I de siste årene er det likevel funnet hekkende par lengre sør. Har ikke hørt om noen som har holdt sangsvaner, men knoppsvanen kom jo hit til landet som en parkfugl hos rike godseiere. Det er forbudt å ta egg fra ville arter i naturen og ruge ut, men er det egg fra volierefugl, tamme fugler, er ikke reglene så strenge dersom det ikke er fremmede arter som kan etablere en ny stamme her dersom de rømmer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har heller ikke hørt om noen som har holdt sangsvaner, men har sett knoppsvaner i fangenskap. Man bør iallefall ha rikelig tilgang til vann, slik at de kan svømme når de vil.

Har sett et tragisk tilfelle der knoppsvaner ikke hadde mere vann enn det går i en gildekasse, og man kan jo tenke seg hvilket liv de stolte og vakre fuglene hadde! Hunnen døde etter kort tid, og

den stakkars hannen ble da gående der alene, riktignok sammen med noen ender, men trist var det. I Danmark har jeg sett praktfulle anlegg med sorte og hvite svaner som hadde flotte dammer der de virkelig hadde det bra. Praktfulle fugler er det! :dans:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Store pipper! Ja, disse er hjemmelagde sangsvaner. De har bodd hos en oppå fjellet et sted, men havnet etter hvert hos en venn til meg. Nå har det ordnet seg så de antagligvis kommer til en som bor ved havet så da slipper jeg bekymre meg mer for dem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...