Jump to content
Sign in to follow this  
Miriam

temming av høns

Recommended Posts

noen som har tips til hvordan jeg skal temme hønenen mine ? de er veldig tamme,men den nye silken min skal jeg få kjempe tam. hun spiser av hånden uten å være redd og jeg kan klappe henne på halsen. På vingene når hun spiser,men oppå ryggen,det liker hun ikke. Noen som har tips til hva jeg bør gjøre,hun er en veldig tøff høne, jeg sto i hønsehuset med kost og spade frem og tilbake under vaglen hvor hun sto og likevell ble hun ikke redd :) vill at hun skal kunne koses med :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

oki, det er vell den måten jeg bruker nå..men noen mener jeg bare bør løfte henne opp og la henne bli vant med det..syntes det er litt synd på høna,vis hun blir skikkelig redd.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

sønnen min på 8 år er veldig ivrig på å kose og løfte på våre høns, og i og med at han starter omgås og

løfte på de helt fra de er små kyllinger har vi i dag mange store høna og haner av bl. a Maran og Orpington som lett lar seg fange og sitter på fanget eller i armkroken. Det må jo sies at det er ikke alle som er like begeistret for å bli holdt og løftet, høns er jo ikke akkuratt noen kjæledyr, men om de får daglig omgang med mennesker og blir stelt og kost med, så blir de ganske tamme og vandt til mye.

Vi kjøpte for litt siden 8 Araucana kyllinger som var i alder fra ca 3 til 6-7 uker gamle, og de var fryktelig redde og flakset opp for den minste ting. Hender var spesielt skummelt, så tydelig de ikke var vandt til så mye kontakt med mennesker. Men nå i en alder av snart 3 måneder er de rolige og nysgjerrige. De har blitt tatt ut hver dag av sønnen min alle sammen og kost på, løftet på og fått godbiter fra hånda, så nå blir han nesten hoppet ned når han åpner burdøra :) men det skal sies at det var mye flaksing og piping den første uka, før de begynte å venne seg til oss og å bli tryggere. Så det å få tamme høns er ikke gjort på en to tre. Det tar tid, og jo mer tid du setter av til stell, kos og miljøtrenging, jo bedre resultat får du.

Lykke til, det høres ut som at du gjør helt riktig slik du gjør nå, så bare fortsett og jobb daglig med hønsa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men vær ikke redd for å løfte på hønene, det værste er å fange dem, det blir de mest redd av. Men når de er fanget liker de bedre å stå selv (vagle seg på armen) enn å bli holdt. Men vær forsiktig med å ha de på skuldra, dattera mi har ei kjempetam høne som hun leker mye med, men den hakker ho i øynene og ørene (av ren nyskjærrighet) dersom ho har den på skuldra

Share this post


Link to post
Share on other sites

oki,skal prøve å holde henne snart,men vill at hun skal bli litt mer vandt med meg, hun spiser av hånden min og jeg klapper henne,det er ikke no problem å fange henne, :) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

La dem gå opp på handen rett fra sittpinnen, du tar handen fra baksiden og lar dem gå rolig over til deg. Ikke en gang den villeste høne bruker protestere hvis man bare er rolig.

Unngå å løpe etter hønene, hvis noen absolutt må fanges- bruk to biter kompostnetting å driv langsomt in hønen i et hjørne.

Ha alltid noe godt i lommene feks skrelte solsikker.

Stopp jevnlig å tilby godteri fra handen, da kommer snart hele gjengen løpende når du setter deg...

Den litt mer intresserte kan bruke klikkertrening. Jeg testet dette på den eneste utamme hønen i flokken. Hun var umulig å fange, fullstendig panikkslagen og meget sky. Resultat etter ca 45 min total treningstid: http://www.youtube.com/watch?v=XvhDAJuiau0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow!

Klikketrening skal man ikke kimse av altså, det gir raske og gode resultater uten å stresse og tvinge dyret. Ivrig etter å lære mer blir de også hehe..

Men Fuglemakeren, det var en fiffig klikker du hadde med "targetstick" - hvor har du kjøpt den?

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har sett den ene høna til Fuglemakeren spille piano og det var virkelig artig å se! :azn: Jeg har selv hatt minigriser i mange år som jeg har lært diverse triks. Har også en geit som har lært seg å stå på to og gi "labb" og jeg må si jeg fikk blod på tann da jeg skjønte at man også kan få høner til å gjøre triks. ;) Foreløpig har jeg ikke hatt tid til å starte prosjektet, men en gang i fremtida skal jeg sannelig forsøke å lære en høne eller to ett og annet. Hvis noen andre har fått til dette, blir jeg glad for tips til enkle triks man kan lære dem. Gjerne fra deg også, Fuglemakeren - pianospilling blir foreløpig litt avansert ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Klikkern kommer fra Karen Pryor.

Vera var veldig lettdressert, dessverre er hun sky for fremmede mennesker så noen artist blir hun nok aldrig. Jeg trente henne fordi hun var så vill, hun er fortsatt ingen kosehøne men fullt hanterbar. Jeg ska minske antallet høner så hun er dessverre en av de som må selges. Til rett person.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...