Jump to content

rugende høne stengt borte fra eggene....


carina
 Share

Recommended Posts

Hønemor som har ruget i snart to uker på 6 egg ble ved et uhell forhindret i å ligge på eggene i over en time... ute i huset lå det på rundt 15 grader i rommet, hva er sannsynligheten for at kyllingene inni eggene overlever!?

Link to comment
Share on other sites

Bruk lunka vatn i eit stort litermål. ta vanntesten ca. 17- 18 dagen, altså rett før klekking. Egget kan bevege seg, noko som betyr at det er ein levande kylling i egget. Synker egget til bunns er kyllingen død, flyt det er det liv. Det skadar ikke egget å ta vanntest. Tørk forsiktig med papir.

Link to comment
Share on other sites

Eg har lest at eggene naturlig får en avkjøling hver dag, da hønemor går av for å spise og gjøre fra seg. Har også lest at i enkelte rugemaskiner simulerer dette ved at varmeelementet slås av i korte perioder hver dag. Dette skulle jeg i min visdom gjøre manuelt med min rugemaskin tidligere i år, og tok av toppen 15-20 minutter dann og vann. Og selvfølgelig glemte eg å sette den på igjen en kveld. :blush: Dette medførte at eggene lå over natta uten varme (ca 7 timer), og jeg var helt sikker på at jeg hadde ødelagt hele rugingen. Men da jeg lyste for å se etter liv, var der bevegelse i alle eggene!! De hadde da ligget ca 2 uker i maskinen. Så jeg tviler på at den ene timen din har noen som helst betydning! :azn:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...