Jump to content
Sign in to follow this  
Celene

Hakking og temming

Recommended Posts

Hei,

Vi fikk 8 høns i ulik alder på lørdag.

Vi har en verpehøne, 2 snart verpeklare om ca en mnd og 3 2 mnd gamle høner samt 2 som bare er 4-6 uker.

Vi opplver litt at de eldste hakker og skremmer de yngre.

Kan noen fortelle litt om hvordan høner rangerer seg og hvor mye de skal /skal ikke hakke på hverandre.

Jeg tror rasen er R.I.R

Hønene våre virker også veldig skvettene, har nok ikke blitt kost med før.

Hvordan kan vi gjøre de mer barnevennlige og tamme?

-Celene

Share this post


Link to post
Share on other sites

nye dyr og gamle tilvenndes sakte med værandre ha dem avskilt. men noen indvidrer gotar fortere en andre som hos meg kan jeg slippe inn nye rett til dem gamle uten det blir for nye styr og krangling.

det med å få dem tamme prate med dem, holde dem kose med dem og røre på dem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det funker også å sette dem sammen først som sist. Det er den harde måte, og det gjør litt vondt i hjerterota, men allerede etter noen dager er de enige om hierarkiet. Og selvfølgelig: den sist ankomne vil være nederst, og bli påmint om nettopp det når anledningen er der.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unge kyllingar på 4-6 veker er for små til å lære den harde veg, hønene kan rett og slett ta livet av dei. Først ved 10 vekers alder er kyllingar sterke nok til å verte satt sammen med resten av flokken. Ved ti vekers alder er hønemor (ved normal klekking) ferdig med å oppfostre kyllingane sine, kyllingane er då klare for ung/voken liv og må tåle det meste uten at mor ordnar opp. Er kyllingane klekte på naturleg måte vil dei automatisk vere ein del av flokken og har som oftast ein hanefar til å holde orden og gripe inn om noko skulle skje dei. Maskinklekte kyllingar har ikkje denne beskyttelsen og bør difor skjermast med netting på golvplan inntil dei er 10 veker gamle. Ved 10 vekers alder er det ein fordel å sette opp skråstilte flak, fleire for og vannautomatar, På denne måten ligg forholda godt tilrette for eit innsett, likevel må ein rekne med ei lang periode med uro, fordi både gamle og nye skal finne sin plass i flokken.

Mais og frøblanding som du først strør i spoet eller på bakken får hønsa til å komme til deg, etter ei periode kan du prøve å la dei ete frå handa di. Du må rekne med at det tek tid. Enkelte høns vert raskare fortruleg enn andre, hald fokus på desse så vil resten av flokken komme etter :cheesy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er enig med Prisilla, og det er slik vi også gjorde det våres sist ankomne, dem fikk ett eget rom med en gitterdør i mellom, slik at dem både kunne se og høre hverandre, rett og slett bli vant til at nu er det flere her.

I våres første kull med kyllinger, så hadde vi 3 tverstrippede PR som "falt" utenfor flokken og ble hakket på, sannsynligvis fordi dem hadde for liten plass, men etter at vi hadde gjort en del store endringer, f.eks når jeg fikk bygget ferdig hønsegården og laget en luke til dem, så slapp vi først hovedflokken og de 3 hakke kyllingene ut, dem ble raskt vant til at nu har vi en god del større plass og alt roet seg.

Så fikk vi 15 nye kyllinger, som vi først hadde på eget rom med gitterdør i mellom, men vi syntes at hoved hønsehuset var for lite, så før vi slapp dem ut til resten, så ble det igjen innført store endringer, jeg rev ned flere vegger (i en kennel) og hønsehuset ble en god del større, fra ca 6-9 kvm, (2 rom til rådighet) til over 22 kvm, (4 rom til rådighet), og når vi da slapp løs de minste, så gikk det nesten helt uten problemer! Litt hakking av noen av de større, men de små hadde så god plass å slippe unna at det gikk fint.

I denne tråden her på forumet kan man se endringene som er gjennomført:


/>http://www.fuglepraten.no/index.php?/topic/7413-bilder-av-ditt-h%C3%B8nsehus/page__st__20

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...