Jump to content

Eggtyver i hønsehuset


jojo
 Share

Recommended Posts

Jeg har høner som går fritt, og nå har skjærene funnet ut at det er egg inne i hønsehuset. De flyr inn og rapper egg, knuser dem og griser til! Noen som har noen tips om hvordan jeg skremmer dem vekk? De har et rede i et tre i Hagen, så jeg håper de forsvinner når de er ferdige med unger! Er jo redd de har lopper og div! Synd hvis ikke hønene kan gå fritt lenger :-(

Link to comment
Share on other sites

Tipper du ikke er så heldig at de forsvinner når de er ferdige med unger. Det er jammen ikke lett å bli kvitt dem, det enkleste er nok å sørge for at de ikke kommer til eggene. Kanskje du kan lage en sluse som hønene må gå igjennom for å komme ut eller inn?

Link to comment
Share on other sites

Vi var plaget med skjærer tidligere. Grusomt når de sitter utenfor soveromsvinduet kl 04:30 om natta og skriker. Vi klatret opp i treet mange ganger og rev ned reiret og kastet alle greinene (for de bygger av til dels ganske store kvister/pinner). Dette gjorde vi flere ganger, og til slutt ga de opp. Det tok tid, men virket :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 11 months later...

Kjøp en plast orm/slange i en lekebutikk, og legg denne på taket eller lignende!! Dette skremmer de. Plaget med at de satte seg på verandaen her og griset ned....la en slik slange på gulvet, og de ble borte. Samme har vi lagt på dekk på båten og ingen måker der

Link to comment
Share on other sites

Vi har også Hagen "full" av skjærer og et par kråker. De er veldig ivrige på hønsegården. En gang har jeg sett en skjære fly avgårde med et egg. Det er ganske kronglete å komme inn til rugekassene og maten, men skjærene finner ut av det.

Jeg skal prøve med slange/orm trikset. Inntil videre passer jeg på å ta inn eggene før jeg slipper hønene helt ut i det fri.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...