Evgan Skrevet 15. juli 2012 Rapporter Del Skrevet 15. juli 2012 I går slaktet jeg mine første hanekyllinger, noen sinne!Det har vært en prosess, fikk de i påsken og har alltid vært ment som mat.Hønene skulle bli verpere og hanene mat, sukk.Men innerst inne tror jeg at det er denne prosessen som gjorde det mulig for meg, mentalt. Jeg har hele tiden vist at disse var mat.Ble tipset om en side her inne: http://www.backyardchickens.com/t/109583/killing-plucking-eviscerating-cutting-up-your-chicken-graphicog den var veldig lærerik. må også nevne at jeg er kokk av yrke, så jeg har jo vært borti slakt før, men da har det alltid kommet ferdig slaktet til meg.Mine haner var nå 14 uker, de har begynt å gale så smått og var en "pain in the... " for de voksene hønene. Godt hønene kan ta igjen! minner meg egentlig omunge- fulle gutter på byen som prøver litt vel hardt å skjekke opp en dame, ørefiker som hagler! fantastisk!Synes den værste delen var selve avlivningen, vi valgte å slå dem hardt i hodet med en jernfil, men man skal faktisk slå ganske så hardt!! også var det hoggestabbe og øks.sukk... ikke koselig i det hele tatt. men det hele var vel over på 10 sek.Varmene på vannet du dupper dem i har alt å si! de første 2 hadde opp i mot 80 grader, et par min der, deretter rett i iskaldt vann. fjærne nesten falt av på egenhånd.men den siste bommet vi på gradene, det ble rett over 60 grader bare, da satt fjær mye hardere, så den ble flådd.i dag skal de siste 4 slaktes, kjenner at jeg ikke gleder meg, men det er en del av gamet. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kelle Skrevet 15. september 2012 Rapporter Del Skrevet 15. september 2012 Hei Evganmange takk for denne linken Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skiftestads Skrevet 15. september 2012 Rapporter Del Skrevet 15. september 2012 Den eneste kyllingen man bør spise er den man har slaktet hjemme, mener nå jeg Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.