Jump to content

Slakting av vaktel


1977kjetil
 Share

Recommended Posts

Skal slakte vaktelhaner og lurer på greieste måte og avlive dem på? Tenker at "nakkestrek" eller hva det heter, er best da det blir lite blod søl. Har aldri gjort det før så jeg lurer på hvordan det gjøres, finnes det video på det?

Har slaktet en del høns før, bruker da slag i hode/nakke og hugge av hode. Syntes vaktler er så små og sprellete at jeg tror det kan bli vanskelig.

Håper noen har noen tips...

Link to comment
Share on other sites

Mye bra på youtube :) jeg blir å knerte dem i hodet for bedøving og så rive/klipoe hodet rett av. Gjorde det idag med en 6 ukers og det var helt problemfritt. Syke kramper eneste så ha planen klar for det så den ikke spreller på et skittent underlag.

Link to comment
Share on other sites

Bare hold godt rundt kroppen og vingene, så blir det ikke noe søl. Det går an å henge opp en pose ved siden av slik at en kan holde fuglen oppi der når den blør ut. Er forresten ikke så mye blod i disse små vaktlene. Har akkurat slaktet noen overskuddshaner. En real kakk i hodet og så øksa og det er gjort på et lite blunk. Syns det er greiest å flå dem. Tar ikke mange minuttene.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Vaktlene er små og mye lettere å slakte enn høns synes jeg. Du holder dem jo fint i en hånd, og det er ikke noe problem å svimeslå dem raskt. Jeg gruer meg mere til å slakte vanlige høns når jeg må det, synes av og til det er litt vanskelig å få svimeslått dem godt nok når jeg slakter alene. Vil jo gjerne at det skal gå fortest og greiest for hønsene.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...