Jump to content

Melormer


Recommended Posts

Har nå vært og kjøpt melormer til hønsa. Er det noen som kan si meg hvor fort de blir til biller? Jeg har en liten fobi. Tror selv jeg gjorde et lite kupp; fikk ca 300 melorm for 100,- kr og fikk med oppbevaringsboks samtidig. Hvor mye kan jeg gi dem? Gleder meg til å hive disse kravlende greiene i strøet - da blir de nok action. :cheesy:

Link to post
Share on other sites

Jeg avler melorm selv og hadde totalt Fobi når jeg startet faktisk, men nå syns jeg de små krypene er utrolig fasinerende å se på...

De formerer seg vel ikke så fort for jeg kjøpte mine i oktober og fikk biller i desember....og nå i begynnelsen av februar har jeg massevis av nye melormbabyer som vokser som gale...og vaktlene elsker de, blir helt gale da de ser boksen jeg kommer med!! :dans:

Kjøpte 200/300 stk og plasserte de i en egnet boks jeg kjøpte på dyrebutikken...de lever i en blanding av havregryn og hvetemel og gir de ett halvt eple da det gamle har skrumpet og tørket helt inn. Fyller på mjøl og havregryn med jevne mellomrom og av og til 1/2 ts sukker.

Legger ved en link om melorm her inne... :cheesy:

http://www.fugleprat...__fromsearch__1

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Kan vaktler spise så store larver da? De største mine er 2 cm lange! Finnes kanskje mange forskjellige typer? Har jeg kjøpt feil type? dette var i hvertfall veldig gøy å mate med! Ga en til hanen først, og han kalte på de andre som kom stormende! Men hvor mange til hver? Tenkte de kunne få litt morgen, og litt på ettermiddag -så jo at dette stimulerer til aktivitet!

Link to post
Share on other sites

Nå søkte jeg på engelsk, og så vidt jeg kan se er det Tenebrio Molitor jeg har kjøpt. Er disse ok for høns? Fant norsk nettbutikk som selger disse krypene også. Så at det finnes noe som ble referert til som microlarver - er det disse man kan fore kyllinger med? Hvor gamle skal kyllinger være før de får levende føde?

Link to post
Share on other sites

Jo, link kan legges ut. Det er ikke i strid med forumeglene. Jeg vet at Bristols selger levende for, men det er ikke lov å sende levende for med posten, man må derfor hente det selv. Mange dyrebutikker selger melorm, men de er ofte litt dyre.

Link to post
Share on other sites

Jeg sjekket på Posten sine nettsider nå, der står følgende:

Levende dyr (biller, igler og silkeormer) må innpakkes etter Dyrevernlovens bestemmelser.

Info jeg har fått stemmer nok ikke da. Fint for alle som ikke bor i nærhet av dyrebutikk. :duck:

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...

En ekkel last ble med hjem fra byn idag. Nå skal hønene skjemmes bort og kanskje vaktlene bli litt tammere. Har lest en side om hvordan holde seg selvforsynt med gushet, så nå er det bare å kjøre på. Urk! Ikke noe å ha i stua akkurat :lol:


/>http://mealwormstore.com/raising_mealworms.php

Link to post
Share on other sites

Du kan få 100 :D

Tormod, funker det greit for deg å ha dem i kun 1 bøtte eller kjører du 3? Hva bruker du som for?

Forresten, jeg avliver mine melormer hvis de går til vaktlene. Leste at det kunne være lurt. Høns og kyllinger elsker sprellende mat :lol: ææsj...

Link to post
Share on other sites

Hei Lil, jeg bruker bare en bøtte. Men så gjør jeg ikke mye med de nå heller, jeg har ingen fugler for tiden. Melormkulturen går derfor bare på "lavgir". :)

Jeg bruker havregryn, kruskakli samt noen skiver med gulrot innimellom. Viktig med noe fukt av og til.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...