Jump to content

Blande skjellsand i foret?


Recommended Posts

Skallet på eggene til hønene mine er ganske tynne til tross for at de har fri tilgang til skjellsand. Jeg synes imidlertid ikke at det går så mye av denne skjellsanden. Kan jeg blande inn litt skjellsand i hønseforet? Noen som har gjort dette?

Endene (og hanene) spiser også av dette foret. Er det skadelig om de får i seg skjellsand?

Link to post
Share on other sites

Ser ingen grunn til å strø det i foret, eg har ein egen galvanisert kaninautomat som er fast på veggen som eg har skjellsan i. Hønsa forsynar seg av den om dei har behov. Ingen fare... heller motsatt, om dei ikkje har tilgang er det fare for at kråsa vert tilstoppa. Alle fuglar må ha tilgang på sand/stein og dei regulerar dette heilt på eiga hand, grunnen er at dei ikkje har tenner og må ha" krosand" for å klare å knuse maten.

Link to post
Share on other sites

Morten Silke, har eggeskallene blitt tykkere etter at de har fått skjellsand i foret?

Synes det er rart at mange av eggeskallene på mine er så tynne, til tross for at de har skjellsand i hønsehuset. Vurderer å prøve Felleskjøpet sin type. Kanskje den er finere. Eller kanskje har andre egenskaper som gjør at de vil spise av den....

Link to post
Share on other sites

Jeg bruker skjellsanda til Mølla/kornsiloen. Litt rart, synes jeg, om det er stor forskjell på skjellsand. Men hvem vet.. Jeg får dra en tur innom FK og kjøpe sanda deres. :) Så får vi se..

Godt tips dette med å knuse eggskallene og blande det i foret. Da kommer det til nytte. Det har jeg sans for. Skal prøve det. :)

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...

Jeg pleier å strø både korn og litt skjellsand i strøet, og det virker som hønsene liker det. De har også fri tilgang på skjellsand i en automat på veggen, men det virker som de liker å gå og leite og sparke i strøet :) hvis de ute på dagen kan du jo eks. strø litt i halmen ute

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...