Jump to content
Sign in to follow this  
tuppsi

Hvetefarget DK

Recommended Posts

Skulle til å si at jeg kjenner ei som har ei hvetefarga høne. Men du kjenner vel til den høna sikkert, siden det er du som eier den ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tror nok desverre at hvetefarget ikke er så utbredt nei. Det er faktisk flere av DC fargene som er vanskelig å få tak i nå.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oki. Jeg har en høne selv, og den er jo så fin farve synes jeg, men hun verper ikke lengre eller så har hun tatt en lang pause. Aner ikke hvor gammel hun er, men tror det er en del år, så ser ikke ut til at jeg kan regne med å få frem noe kylling fra henne selv. Så tenkte å se om jeg fant noen som hadde :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, det er en nydelig farge! Det finnes sikkert noen som har hvetefarget vil jeg tro, men den er nok ikke vanlig nei. Håper du finner noen som har!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eg hadde legbarfarga for eit par år sidan og angrar bittert på at eg solgte dei. Har leita og leita og fekk heldivis napp slik eg får egg av desse neste år, eg får også egg av tverrstripa DK ( begge desse er kjønnsvisande). Det er som andmor skriv at det er fryktelig vanskelig å få tak i enkelte fargar DK, kva som er grunnen er uviss..men eg mistenkjer enkelte for ikkje ville selge verken egg eller levande dyr og det er veldig trist. Noko som igjen fører til at ein ikkje greier å skaffe nytt blod og problemer med innavl i flokken vert stor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan sikkert være at mange ikke vil selge, men jeg tror nok også at en grunn faktisk er at mange av fargevariantene rett og slett er blitt borte. Da jeg hadde DK (for 8-9 år siden), så var utvalget relativt stort, og jeg hadde mange av de fargene som man nå omtrent ikke får tak i. Det er litt trist å si det, men jeg tror nok at all mixingen med farger er en av grunnene til at dette har blitt et problem. Jeg har selv opplevd å kjøpe ny avlshane f.eks, som så helt riktig ut i fargen, men som ga de forundeligste avkom! Det sier seg selv at hvis det blir ganske ille når slikt skjer, og de rene fargene er plutselig ikke så rene lenger. Det er en ganske trist utvikling for de som virkelig vil avle på spesielle fargevarianter, og som du sier, mangel på nytt blod og innavl i flokken skaper enda flere problemer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men nå begynner jeg å lure om det er hvete jeg leter etter...søker på nett og da kommer det opp så mye varianter av hvetefarger, også har jeg funnet ut at hvete ikke er godkjent farge?

Jeg får ikke lagt inn bilde fra tlf over høna jeg har som har den fargen jeg lurer på. Men i avataren min så ser dere henne

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://ghaglind.trip...verg_kochin.htm

Joda, hvetefarget er en godkjent farge det! Vet ikke om jeg fikk til å legge inn en link, men jeg prøver. Høna på avataren din ser ikke så værst ut i fargen den, selv om det er

vanskelig å tyde det lille bildet. Ser litt lys ut i kroppen, men som sakt, ikke lett å se...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...