Jump to content

Sende rugeegg fra Sverige


Recommended Posts

Jeg har nå endelig fått tak i rugeegg av den rasen vi ønsket, men alle vi snakket med i Norge henviste oss til Sverige, etter endeløse mld iløpet av hele dagen, hard et resultert i at EN person nå kan sende meg rugeegg, men han har ikke gjort det før, å det har ikke jeg heller...

Er det noe jeg må forholde meg til før han sender? Jeg går meg vill i alle lover og regler på MT sine sider, så finner ikke helt ut avd et selv.

Er det nok at han ikke sender mer enn 19 om gangen? Er det masse papirer osv så må ordnes, som gjør at den eneste jeg har fått tak i til nå, sikkert ikke gidder heller..?

Link to post
Share on other sites

Gå inn på Lovdata .no Paragraf 11 ( fjørfe /innport ) Der finner du det du trenger .Selgeren må innfri noen krav der ( testing av avlsfuglene og dokuentere at de ikke er vaksinert mot Newcastle ) og du må sende de rette papirer og søke om import hos ditt lokale MT...Ja ,det er litt papir men vel verdt å ta eggene inn på lovlig vis :smiley:

Link to post
Share on other sites

Det ligger utførlig beskrivelse her på Fuglepraten under artikler på hva som kreves for å importere færre enn 20 egg eller dyr.


/>http://www.fuglepraten.no/index.php?/page/index.html/_/artikler/diverse-artikler/innførsel-av-færre-enn-20-fjørfe-og-rugeegg-r15

Link to post
Share on other sites

Klippet og limt fra en e-post jeg sendte til en dansk hønse-mann da jeg spurte han om lovlig eksport kunne være av interesse:

Kravene er at avslfuglene skal være testet for Salmonella de 3 siste mnd, hvisde er vaksinert mot ND med aktiv vaksine må det ha gått minst 30 dager siden vaksinasjon, ditt distrikt skal ikke være pålagt restriksjoner som omfatter fjørfesykdommer, flokken skal ha oppholdt seg innenfor EØS de siste 12 uker, og de skal ikke vise sykdomstegn.

I tillegg kommer kravene til importør. Man må registrere seg som importør hos mattilsynet minst en måned i forveien, og melde inn den aktuelle importen i forveien :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...