Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Bruk Stalosan (Et desinfiserende pulver som fås på felleskjøpet) hver gang du skifter strø i hønsehuset ditt, det forebygger kalkbeinsmidd og utøy. Jeg har iallefall ikke hatt det på mine høner etter at jeg begynte med det
 3. Last week
 4. De må lære at de bor i det nye huset før du slipper de ut. Ville hatt de inne noen dager. Men siden det mangler vinduer er jo ikke det helt vellykket uten lys...Hvor stort er det? Foring må jo foregå inne uansett og de burde jo da ha lyst å finne for?
 5. Ja, dere vil bli pålagt restriksjoner for adgang til hønehuset (bare nødvendig stell, ikke besøk), må henge varselskilt på døra, bruke separat dress og fottøy når dere steller de og har ikke lov å ta noe som har med hønene å gjøre utenfor gården. Mm. Hvis jeg husker rett. Ganske upraktisk i.fh.t. at det er kosehøns altså. Så vet jeg ikke, men tror, at de krever nye rene blodprøver etter de 6 mån. som dere ev. må bekoste selv. Det må du spørre om, hvis det ikke er klart nok formulert i brev fra M.T. som du har fått/får. Jeg råket ut for å ha fått kyllinger m. IB-smitte uten at jeg merket så mye til det, og slaktet hele bunten, siden denne type " runddans" med M.T. med prøvetaking ikke fristet og jeg hadde planlagt å avle på hønene. Regnet med at det alltid ville vært en eller annen i flokken på ca 20 som kunne være smittebærer mens de andre var friske... Lykke til!
 6. Er også mulig at rugemaskina ikke virker som den skal og gjør klekking vanskelig/umulig. "Reservemaskina" her fant jeg ut er slik. Blir for varme steder inne og eggene tørker for mye innvendig - tror jeg. Ikke hatt dette problemet m Ovation 28. Har hjulpet ut flere slike kyllinger og de er spreke og fine og det er jo ikke deres feil om de sitter fast i skallet. Viktig at måleinstrumentene er gode. Tror dette er problemer som hører sammen m "billige" rugemaskiner.
 7. Earlier
 8. Letteste måte å få høner til å gjøre det en vil, er å bruke mais. Og om du da har gård rundt huset, lukker du bare igjen den, så finner de nok ut av det etterhvert Bank litt på mais boksen, og flytt det litt etter litt - det er hva jeg gjør, om jeg trenger at hønene går inn for kvelden
 9. Jeg har bare Ropa B liggende, og som jeg bruker innimellom Nå veit ikke jeg hva andre gjør, og hva som er greit eller ikke - men jeg tar En storvask av hønsehuset 1-2 ganger i året. Da vasker jeg vegger og gulv med grønnsåpe og salmiakk. Også vasker jeg over med klor for å desinfisere. Ellers tømmer jeg under vaglen hver helg, og fyller på med flis. Jeg har ikke mange høner, men de jeg har er av typen Plymouth Rock. De er jeg ordentlig fornøyd med Jeg hadde dem fra de var kyllinger. De startet og legge egg fra de var 6 mnd De er menneskevennlige, og ikke redde. Når det har vært noe, så har jeg alltid finni en løsning. De er nå over 3 år, og lever fremdeles Terapi å se dem gå rundt i hagen
 10. Hei. Fikk 5 flotte ISA Brown frøkner på onsdag kveld.(de er ca 21 uker) Etter en natt alene i hønsehus og utegård, hentet jeg hjem en flott kobberhalset, sort maran hane. (han ble klekket i påsken) Problemet er at han er livredd damene, og skygger banen så fort de strekker litt på halsen. Den ene høna virker litt "sjefete" og går ofte etter han, uten at hun gjør noe. Da flakser han villt avsted. Hva kan jeg gjøre for at han skal bli godtatt og ikke være så redd?
 11. Bor på vakre Frei i Kristiansund Kommune.
 12. Hei. Jeg er helt fersk i hønse-gamet, og søker råd og tips om alt mulig😁 Fikk 5 flotte ISA Brown frøkner på onsdag kveld.(de er ca 21 uker) Etter en natt alene i hønsehus og utegård, hentet jeg hjem en flott kobberhalset, sort maran hane. (han ble klekket i påsken) Vi har bygd hønsehus på ca 6 kvm, fullisolert og med to vinduer. Utegård en er ca 30 kvm. Planen er å skaffe 4 høner til, men er ikke sikker på hvilken rase jeg ønsker her. Må se litt etter hvert som jeg lærer mer og dyrene. Gleder meg til å bli kjent her inne og få nye tips og inspirasjon.
 13. Hei, jeg skal snart få meg noen høner. Isolert hønsehus og utegård står klart 🙂 men lurer på hva slags type for de skal ha, Verpehøns fra 1år -2år gamle. Er det noen medisiner jeg burde ha liggende? Hvordan best rense hønsehuset? Vaskemiddel eller bare bytte. Tenkt å ha spoon på bakken inne hos de og høy inne i verpekassa. Andre tips?
 14. Hallo! Jeg har to nymfeparakitter. Gutten er kjempe tam og glad i kos. Etter han fikk seg en en venn/partner har han blitt veldig aggressiv mot meg. Han kan angripe meg og vokter denne jenta så godt han kan. Her om dagen angrep han meg da jeg ga hirsekolbe til jenta. Det er som en bryter blir slått på, han blir så aggressiv ut av det blå. Mønsteret er jenta er i nærheten eller prater med han. Veldig vanskelig å forholde seg til han, og er så og si umulig å temme henne når han er sånn. Noen tips? Vil dette bli bedre etterhvert? De har bodd sammen i 1 mnd nå. Veldig gode venner, så er jeg som er "vanskelig/problemet".
 15. Takk for svar! Min konklusjon var også at det var en mix med silkehøns. Vet oppdretteren har sorten, men det snodige var at hun var helt lik de andre legbar-kyllingene da hun kom til oss ☺️
 16. Hei! Oppdaget nå i ettermiddag at den lille kyllingen vår hadde en stor klump på den ene sida av halsen/skuldra. Noen som har en ide om hva det kan være? Den er helt hard, kan det ha vært et brudd som har grodd feil? Han har aldri vært glad i å bli løftet opp, men jeg har ikke opplevd det som at han har hatt smerter. Reagerte heller ingenting nå når jeg holdt i han og kjente forsiktig på kulen. Han spiser og drikker godt og løper rundt og hopper og spretter som han bruker. Setter stor pris på svar!
 17. Hadde et hønsehus i av dårlig kvalitet som til slutt råtnet bort. Men i dette huset overnattet hønene og de la egg. Jeg kvittet meg med dette og kjøpte et av mye bedre kvalitet og i plastikk. Men kun 1 av 5 høner ønsker å gå inn i dette huset. Noen som har noen tips til hvordan man kan lokke dem alle til å gå inn der for kvelden ? Hønskehuset er mulig å demontere 2 av veggene (et i bakkant og et på siden der det er ment at de kan legge egg). Kanskje jeg bør ta av veggene noen dager for å vise at det er ufarlig ? Eller bør jeg sette opp et svakt lys siden hønsehuset ikke har noen vinuder ? Dette hønsehuset står inni en stor og høy hønsegård.
 18. De kan smitte andre høns opp til 5 måneder etter at de er blitt infisert. Etter 6 måneder må en da regne med at de ikke lengre er smittebærere, og Mattilsynets restriksjoner vil derfor opphøre. Om dere velger å beholde hønsene er det viktig at de blir isolert sånn at de ikke kan smitte andre besetninger/høns. For besetninger med hobbyhøns er ikke dette en uvanlig sykdom, men Mattilsynet må være strenge på grunn av faren for å smitte store besetninger med produksjonshøns. Dette er jo også et virus de kan bli friske av etter noen uker, men vil altså kunne være smittebærere opp til 5 måneder etterpå. Det finnes ikke noe behandling, men varme og tilsetting av elektrolytter i vannet kan hjelpe.
 19. Vi har nylig fått vite fra MT at tre av våre fire høner har ib. De anbefalte avliving av alle, men vi er usikre med tanke på at de kun brukes som hyggehøner. Hvis vi beholder dem alle sammen får blir vi båndlagt i 6 mnd. Er det noen som har erfaringer med hva som evt skjer etter 6 mnd dersom vi bestemmer oss for å beholde hønene?
 20. Takk for svar! Har funnet ut helt sikkert at D er hane da han begynte å gale her om dagen
 21. Fine silkekyllinger da Litt usikker på A, men B og D er nok iallefall haner.....C er høne
 22. Ser kanskje ut som du bare har en hane ?? Den brunspraglete på det nest nederste bildet Du må nok nesten bare prøve og se om det går greit og sette inn den nye kyllingen ja, godt mulig de som bor hos deg fra før vil mobbe den nye litt men....Det kan nok hende det går seg til etter noen dager!
 23. Fant ut at det var en infeksjon i øret og har nå startet behandling
 24. Hei Har fire dverg silkekyllinger på 8 uker. Ser at denne har større «klumper» på siden av hodet i motsetning til de andre som har fått fjær der. Prøvde å klemme litt forsiktig for å se at det ikke var noe sår der og da kom det litt væske ut. Noen som vet hva dette kan være? Den spiser og oppfører seg som vanlig.
 25. Kanskje islandshønsene klekker litt tidligere? Mine startet torsdag, med "termin" fredag. Tidligere har jeg nesten kunne stillet klokka på akkurat 21 døgn, men det var andre raser. 16 egg har resultert i 11 nøster og en på tur. De fire siste får ligge litt ekstra. Håper jo fortsatt.
 26. Har akkurat klekket et kull og de ser også døde ut når de sover.
 1. Load more activity
avem


×
×
 • Create New...