Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. Jeg ville bare sett det an litt, mest sannsynlig er det noe som retter seg etterhvert. Lykke til med kyllingene!
 3. Den 14 Mai (i går) fikk jeg fram 4 kyllinger i rugemaskin, av 7 egg. Alle kom lett ut og ser spreke ut, men så oppdaget jeg idag at en av de ikke får opp øyelokka. Er dette noe som går over av seg selv, eller burde jeg gjøre noe, og i såfall hva. VID_20190515_105055.mp4 VID_20190515_105055.mp4 VID_20190515_105055.mp4
 4. En av hønene våres er i litt dårlig form stakkars. Surkler og er litt slapp. Håper det går bedre utover dagen. Hun la også ett egg uten skall og plomme.  Noen som vet om dette er noe som kan være alvorlig? 

 5. Hei! Vi hadde tre moskusender i et par-tre uker, det var meninga de skulle gå fritt rundt på gården og spise brunsnegler. De tok noen flyrunder, men kom alltid tilbake. Og det var jo greit nok til hønsehauken kom og begynte og forsyne seg med en av dem Da var det inngjerding videre. Men de griset noe veldig! Gjorde fra seg masse og og bakken blei helt klinete etter kort tid. Så vi gikk fort lei, og ga de bort på finn Men det er jo mange som har ender da, og som sikkert har bedre erfaring med de enn det vi har! Uansett holder jeg en knapp på høner i allefall
 6. Å så kjedelig....! Det har ikke alltid noe og si om beina er kraftige eller ikke heller da...Man må bare vente og se liksom Men i mellomtiden er det jo morsomt og gjette... Har selv 11 mix- kyllinger på en uke, og er veldig spent på hvor mange haner og høner det blir!
 7. Jeg kan se nå i dag at det jeg tok bilde av her er en høne. De andre hadde mer kam som jeg fortalte tidligere og de endte iallefall som haner. Så da endte vi opp med ett kull på 6 kyllinger hvor 4 av dem er haner og to høner. Jaja.
 8. Earlier
 9. Hei Jeg ønsker veldig å kjøpe tre høner av slaget Australorps eller Orpington i Vestfold. Er det noen som kan hjelpe meg? På forhånd takk:) Henriette
 10. Du klarer ikke å se om det er hane eller høne før de begynner å gale eller legger egg, viss ikke er det mange arter der som regel bare hanen har fjær på beina, der kan du se om de får fjær på beina når de vokser(jeg tar ikke sjansen)☺️Men det er noen personer som kan se det på en liten kylling men de har sannsynligvis gått på et kurs som tar flere år i Japan.😊
 11. Hei, har tre høner alt(si ifra om det er litt lite) og fikk litt interesse for ender. Men er litt usikker på om det er veldig mye arbeid og i såfall, hvilke arbeid?? Bråker de mye?? Går de langt fra der de skal være om de får sjansen?? Er de kjekke å ha??
 12. Det vil jeg tro det gjør, jeg har hatt omtrent samme fukt som deg, ca 55%, og det var tidenes beste klekking her på gården Lykke til videre!
 13. Det har tydeligvis vært en perfekt fuktighet for ruging denne gangen, nå har 11 av 14 egg klekt En døde like etter at den fikk ut nebbet, og det er sprekk i ett egg til. Så og ha rugemaskin i et murrom er ikke dumt! Har hatt det tidligere også, men da har jeg klekket ut dvergsilke, lurer på om de er litt vanskeligere og "få til" enn andre raser. Disse var iallefall utrolig spreke og i farta! Hjalp ut bare en. Kjempemoro at det blei så bra resultat når jeg hadde litt bange anelser ang fukt....! Den har nok ligget stabilt på 55%, i rommet var det ca 60%. Under klekking ca 80% i maskina. Så her har dere oppskriften på en vellykket ruging og klekking
 14. Vi har 5 ender, vi fikk dem i begynnelsen av mars. De har gått sammen i over et år før vi kjøpte dem. Tre hunner og to hanner. De gikk inne i fjøset til å begynne med å det gikk fint. Da vi tok dem ut i slutten av april begynte to av hunnene å sloss og krangle mye. Virker som de vil ha samme make. De har holdt på så mye at de mister fjær på rygg å hode. Syns dette er ekkelt å redd de skal ta livet av hverandre til slutt. Vi vet ikke hva vi skal gjøre. Må vi fjærne en hunn? Eller er to hanner for mye med tre hunner? Håper noen har tips eller råd til oss nybegynnere med ender.
 15. Jo, dette går an å gjøre. Gi oss gjerne tilbakemelding hvordan det gikk.
 16. Nei, det er lite sannsynlig, selv om alt med måte. Det som betyr noe er den totale mengden fukt brukt under hele rugeperioden. Er det brukt mye fukt under ruging fram til de siste dagene før klekking må en være forsiktig med å øke fukten enda mere de siste dagene. I ditt tilfelle ville jeg ikke økt fukten noe særlig de siste dagene etter som du har hatt relativt mye fukt under hele rugeperioden.
 17. Tusen takk for svar☺ skal lese innlegget ditt. Det klekket en i går kveld,faktisk! Så kanskje det går bra med de andre også🤔
 18. Du kan jo lese om for høy fuktighet i et innlegg for noen dager siden startet av meg Men nå skal jo eggene hos deg straks klekke da, så da har vel toget gått for å gjøre noe med det...Du kan jo ha i mindre vann under klekking?
 19. Ja jeg har ikke trengt og tilsette vann under ruginga iallefall! Og både temp og fukt i rommet har vært stabilt, selv om fukt på rundt 55-60% nok er i høyeste laget...Nå piper det som bare det borti der, og flere egge har sprekk, så dette blir som vanlig spennende....Men mente du at dårlig klekkeresultat også kan komme av for høy fuktighet under selve klekkinga? Jeg trodde ikke den kunne bli for høy under akkurat den prosessen...Jeg har fylt i vann nå siden klekkinga såvidt har begynt, men burde kanskje ikke gjort det da eller?
 20. Spennende! Lykke til! Nå har det akkurat begynt og klekke i min maskin
 21. Hei. Jeg hadde to moskusender ,den ene la seg på 12 egg . Men jeg hadde på den tiden ingen andrikk. Så ingen av eggene kunne være befruktet . Jeg fjernet eggene og la under høne egg. Har noen prøvd dette før?
 22. Sønnen min skal klekke egg som 4H prosjekt. Men jeg har gjort en kjempe feil ved å ha altfor høy fuktighet i maskinen hele veien. Den har ligget på mellom 50-70%😲 Det er nå gått 21 dager å jeg er redd de er døde i egget! Har lyst dem så vet det er kyllinger der. Finnes det noe håp om å eventuelt redde de? Noe jeg kan gjøre? Er litt bekymret nå kjenner jeg 😔
 23. Ok, det hørtes jo litt lovende ut.
 24. Ok. Åpnet et egg og hvitten var blant og flytende. Fant noe som lignet bittesmå blodårer inni der også. Ruger dem i noen dager til og prøver å lyse dem da
 25. Det er noe varierende hva som blir tatt i priser på rasehøns. Er de voksne er vanlig pris for et par ca 400 kr kanskje?
 26. Ja, du vil raskt se om hvitten er blank og flytende. Har den begynt å stivne litt er det ingen vits i å ruge mere på eggene.
 1. Load more activity
avem


×
×
 • Create New...