Gå til innhold
  • blogginnlegg
    42
  • kommentarer
    81
  • visninger
    4 660

Klekketid


norfrid

936 visninger

Fikk ni friske fine kyllinger her om dagen av tjuefem egg. Litt dårlig resultat, men moro at det blir noe i det heletatt. Sjekket alle eggene før jeg kastet dem, og det var to stakkarer som ikke hadde klart å komme ut av egget, mens resten var ubefruktet. Kjøpte meg en annen liten rugemaskin som jeg har nærmere tredve egg i og der tror jeg jammen det er noe på gang i dag, så jeg har investert i ekstra varmelampe og håper det blir flere små resere å holde øye med. I tillegg har jeg lånt meg en rugemaskin som det også er over tjue egg i, så jeg håper vinterbestanden av vaktler blir sikret i denne omgang. Kommer nok til å prøve å ruge ut noen flere i løpet av sommeren da jeg syns det er skikkelig moro å få fram noen vaktler. Tror nok de gamle fuglene mine er litt slitne nå etter et år med intensiv egglegging, men håper de holder koken til høsten. Trenger jo noen egg til jeg får fôret opp disse kyllingene.

3 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Håper du får bedre klekking nå! Selv sitter jeg nå igjen med tre av 16 egg. Fem klekte, men en nektet å drikke og spise, og en måtte jeg ta pga noe med hofter og ben. Jeg ble sviktet av hafslund rett før klekking med strømbrudd i over tre timer. Virkelig ergerlig! :(

Prøver nok en gang til, men må kjøre en runde til med kyllinger først. De vokser jo mye tregere, og trenger sommeren for å komme seg.. ;)

Har du noen erfaring med å kjønnsbestemme honningfarget? Hvor fort ser man kjønn. Mine er bare et par uker, men tror kanskje jeg kan se forskjell alt nå?! To er spettet på buken, og en ser ut som den blir lys (hann?).

Lenke til kommentar

Ni kyllinger så langt. Det kom fem i går og fem i dag, men jeg måtte knerte en som ikke kom seg opp av spagaten. Flere har også vært i spagat men har kommet seg på beina. Skylder på den nye rugemaskinen som har glatt plastikkgulv sånn at kyllingene ikke får fotfeste. Nå slenger jeg de nyfødte over i et bur med varmelampe før de er tørre, og det ser ut til å gå bra. De som kom i går freser rundt allerede og spiser og drikker. Flere egg rugger på seg, så det kommer nok noen til. Honningfargede er lett å kjønnsbestemme. De har som regel spetter i brystet, men også høner kan være ensfarget der. Se på kinnfjærene. Hønene har tre svarte bøyde streker, mens hanene er brune på kinnet, og gjerne på hodet også. Er litt manko på vaktler i Ringeriksdistriktet for tiden, så jeg har bestilt enda flere rugeegg fra Sømna og kommer til å kjøpe fra Kongsvinger også. Har skal bestanden fornyes!

Lenke til kommentar

Æsj!!! Da ser det ut til at jeg sitter med tre haner! Alle tre har en brun flekk på kinnet.. Må bestille flere egg da. Får ta en runde vaktel først da, for begge de to jeg ha bestilt rugeegg av har myting nå... Mine er også fra postegg, og har reist fra Levanger.

Jeg gikk for honningfarget fordi de er lette å kjønnsbestemme. Og de er store; kan komme opp i 200-350 g! Greit å begynne med, siden jeg aldri har holdt vaktler før. Tror kanskje den store varianten er litt mer hardfør?! De hyperaktive nøstene vokser helt vanvittig - og spiser og bæsjer tilsvarende!

Lenke til kommentar
Gjest
Skriv en kommentar...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...