Gå til innhold

mundi

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av mundi

  1. Takk for så mange svar Jeg tror jeg velger mer enn en rase, så blir det litt variasjon.
  2. Jeg må jo bare si tusen takk for alle svarene. Det er morro å få så mye bra tilbakemelding på allt jeg lurer på.
  3. Det er ganske fin størelse til å være en dverg. jeg har veid to egg fra kjøleskapet som er kjøpt i butikk, et stort og et mindre. Det store veide 62g og det mindre veide 53g. Så 44g går nok helt fint Takk for info
  4. Jeg fallt fort for orpington, men pga den store størelsen slo jeg det fra meg så flott å høre at dverg orpinton gir fine egg. Vet dere sånn ca størelse på eggene?
  5. Jeg tenkte på dverg cokhin i starten, men fordi vi ønsker egg fant vi ut at de legger litt for små. Men det hadde vært fint med noen som blir kosete.
  6. RIR'en har fått mye god omtale nå. Dette kommer godt med. Men jeg tror vi vil ha flere raser. Er det noen som går bedre sammen enn andre?
  7. Nå har jeg sirklet meg inn på noen raser jeg syns virker passende for oss. Det er: -RIR -Sussex -Autrlalorps -New Hampshir -Plymouth Rock Jeg vil gjærne høre mer om erfaringer og syn på disse, vist noen vil det
  8. Eg trur at du vil verte fornøgd, uansett kva rase du endar opp med! Hehe Det tror jeg og
  9. Ok, takk Da lurer jeg på, er det noen av de lette rasene som er fredselskende og rolige?
  10. Takk for masse god informasjon. nå har jeg litt å veilede meg med.
  11. Hihihi då er kanskje du regelen som bekrefter unntaket...eller omvent det trudde eg også men... Du gir meg håp. Jeg har ingen høner enda, men jeg ønsker meg flere allerede Det er også en virkning som følger med slike forum det er ett virus vi har HEHE vil bare ønske deg lykke til med nytt prosjekt, håper du vil få like mye glede av både forum og fugler som oss Hehe Takk for det. En ny verden med uante opplevelser ligger foran meg. Tenk, eget hønsehus med egne høner
  12. Oj oj Dette gjør ting litt lettere... eller vanskeligere hmm
  13. Hihihi då er kanskje du regelen som bekrefter unntaket...eller omvent det trudde eg også men... Du gir meg håp. Jeg har ingen høner enda, men jeg ønsker meg flere allerede Det er også en virkning som følger med slike forum :azn:
  14. Er det lurt å ha minimum 2 av samme rase eller han man ha bare forskjellige? Jeg har tenkt å ha 4 høner.
  15. Er de kategorisert i størelsene Stor, Mellomstor, Lett og Dverg. Eller hvordan er dette?
  16. Ja et flott og nyttig forum. Greier ikke jeg og begrense anskaffelsen så har jeg en bedre halvdel som vet å sette grenser
  17. Jeg tror jeg vil satse på en mellomstor som ikke flakser sånn veldig. Australorps er også veldig fin. Jeg bor på Romerike i Akershus. Er det noen som bor her eller i nærheten eller vet om noen som bor her med forskjellige høner?
  18. Uff eg gjer det vel berre verre for deg no He he, nei dette er jammen ikke lett. men veldig morro. jeg tror nok jeg skal bli klok etter hvert.
  19. Jeg hadde tenkt å starte med 4 høner. Går det greit å ha flere raser med et så lavt antall? Og går forskjellige raser med forskjellige størelser godt i lag? Tanken er jo morsom, med litt forskjellig.
  20. brahma Plymout rock alle desse er store.Høgde, lengde og breidde kjem an på rasa. Men desse tre er vel ca 35-40 cm høge, eller tek eg feil... Plymont rock har jeg ikke lest så mye om så det skal jeg. Men hvordan er orpington i størelse og lynne?
  21. Ja jeg tror jeg bør starte med en rolig, fredselskende rase. men det må være litt liv i dem også. Er ikke Brahma ganske stor? Vi har bare en hage, ikke noe tun her i gården. (Kansje en gang i fremtiden ) Hønsehuset er ikke oppe ennå men det blir nok tak over hønsegården. Ønsker å ha dem fra dem er kyllinger så vi får prega de.
  22. Så bra at du sier RIR er trivlige, jeg har tenkt litt på den men ikke vist helt om gemyttet dens. Jeg kan egentlig ikke se for meg hvor stor en 3 kg høne ser ut. Går det an å si noe ca høyde, lengde, bredde? Har også tenkt at det er lurt å ha en rase som ikke er så flygedyktige.
  23. Jeg har vært innom flere avgjørelser til nå, trodd jeg har funnet rase men byttet igjen Tenkte først det var lurt med fjør på bena pga kulde men slo det fra meg når jeg tenkte på møkk som du skriver. Så kansje lurt uten fjør på bena i første omgang. Eggenes farge har ikke så stor betydning bare dem er gode på smak. (tenker jeg hvertfall nå). Fjærdrakta har jeg ikke tenkt så mye på utenom at mye fjær holder bedre på varmen. Men vi skal ha god varme i hønsehuset. Er det noe høner som trenger mer stell med fjærdrakta si enn andre? Har vært på safari sin side men det står ikke om gemyttet til alle der og det er viktig for meg at de er snille og ikke hissige og sinte. Mye å tenke på
  24. Takk Ja det kan jeg tro. Ser frem imot det. Dyr og natur gjør noe helt spesielt.
×
×
  • Opprett ny...