Gå til innhold

Perla

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Perla

  1. Hei! Takk for svar! Den er ti uker nå. Virker å være en hane. Spørs om min kockinhane er happy for det. Jeg kjøpte et rugeegg fra isbar. Egget var grønt, men jeg vet ikke om det er en miks. Det kan jo være det? Kanskje mellom Maran og Isbar. De går i hvertfall sammen på den gården jeg kjøpte egget fra. Kan det være en høne hvis det ikke er ren isbar? Jeg kan lite om høns, men lærer noe nytt hver dag!
  2. Jeg synes det ser ut som hane, men har lite erfaring. Hva tror dere?
  3. Ja, vi må kanskje gå til det skrittet. Synes det er veldig kjedelig når det blir slik. Jeg er så overrasket over hvor lite enkelte bryr seg om andre. Vi har hatt hunder selv, så jeg liker hunder veldig godt. Jeg har i grunnen ikke noe i mot hennes hunder heller da de jo bare oppfører seg som hunder gjør når de ikke blir korrigert. Vi vet dermed at de vil komme til å komme hit igjen. Det er hun vi har problemer med. Nå vet hun at våre barn er redde for hennes hunder i vår hage. Og allikevel gjør hun ikke noe. Det er for oss ubegripelig. Og det handler jo naturligvis ikke om pengene. Det var hun som uoppfordret sa at hun skulle erstatte hønene, så da er det veldig rart at hun ikke gjør det. Bare sånn av prinsipp. Nei, får vurdere anmeldelse. Takk for svar!
  4. Så spennende! Har de kommet? Jeg hadde nettopp min første klekking i den samme maskinen som du har. Da hadde jeg sprekk i ett av eggene på dag 21. På dag 22 var det sprekk i de andre to også og alle sammen var ute på seks timer. Jeg flyttet den første over i bur med varmelame etter seks timer, de andre litt før, men etter at de hadde blitt tørre og var aktive. Jeg hadde en brama som jeg synes fikk det trangt der inne, så da flyttet jeg den etter et par timer. Da var den tørr og vital. Det er nå 14 dager siden og alle er i toppform. Hadde de inne i stua i fem dager, men de bråker mye. De bor i hønsehuset med resten i sitt bur med varmelampe og vokser mye fra dag til dag og er en veldig livlig gjeng. Lykke til!
  5. Vi har en ganske nyinnflyttet nabo med to hunder som de ikke har noe kontroll på. En dag gikk den ene (buhund) inn i hønsehuset vårt og bet stjerten av alle hønene samt påførte en høne bittskader som krevde behandling. En høne forsvant og var søkk borte. Dette var svært ubehagelig og vi gikk ned til henne for å snakke med henne. Der så vi raskt at hun ikke hadde noe kontroll på hundene og de hoppet oss ned begge to mens vi forklarte henne om situasjonen. Hun sa hun skulle erstatte hønene og bedyret at det ikke skulle skje igjen. Overraskelsen var derfor stor da hundene nok en gang oppsøkte hønsehuset to uker senere og eieren ikke var å se. Mannen min gikk ned til naboen igjen og hundene løp etter han. Hun var inne og kom ut iført et håndkle. Han fortalte tydelig at hundene hadde vært og skrapt på døra til hønsehuset igjen. Hun sa ikke mye fornuftig. Barna våre ble veldig redde av disse hundene og turte ikke å gå ut i hagen vår. Datteren vår hadde mareritt om synet av hennes høne i hundens munn. Vi skrev så et brev til henne og forklarte hvordan disse hendelsene påvirket oss og lurte på hva hun skulle gjøre for å holde hundene utenfor vår hage, og at barna var redde. Tre husstander i umiddelbar nærhet har frittgående høner i hagen sin og hun har plikt til å ha hundene under kontroll. Vi la ved hundeloven og avsluttet med at vi gjerne ønsket et bedre naboskap i tiden fremover. Dette er tre mnd siden og det har virket som at hun har forstått. Men nå er de jammen meg tilbake. I går og i dag har hun kommet alene med hundebåndet i hånden og hundene er ikke med henne. De kommer løpene fem-ti minutter etter at hun har passert. De tisset ned en annen nabos terasse og hun har ingen kontroll. Hva kan vi gjøre? Hun sier ikke noe til oss. Har ikke svart på brevet, ikke kommet med erstatningen hun selv foreslo og er ikke interessert i å følge lovverket. Hvordan går vi frem nå?
  6. Tusen takk for langt svar. Jeg har de inne på spisebordet, og de virker friske og raske på meg. De spiser og drikker godt. Veldig hyggelig å se hvordan de vokser. Skal lese det jeg finner. Takk for hjelpen!
  7. Jammen kom de alle sammen i dag. Friske og fine! Så gøy! Neste bekymring nå er hvordan de skal få mat og vann. De har foreløpig ikke begynt å drikke eller spise, men har det tilgjengelig. Når begynner de med det? Men aktive er de!
  8. Har tre egg i rugemaskin av Brama, Isbar og Sultan. Men kun Sultanen har hakket et hull. Den er aktiv og jobber jevnt og trutt og piper, men de andre er det stille hos. Kan se ut til at Bramaen har en liten sprekk. Gjennomlyste for to dager siden, og da var alt i skjønneste orden. Jeg er helt fersk i dette med rugemaskin og har dermed ingen erfaring. Temperatur og fuktighet er i orden. Har Brinsea mini Eco rugemaskin. Så min bekymring er om det er "kjørt" i morgen på dag 22? Må de komme nå i natt hvis det er liv laga? Synes det er så rart hvis det MÅ skje på dag 21.
  9. Er det vanlig å kjøpe rugeegg og legge under rugende høner, eller ruge de ut selv med maskin? Vil det ikke være mer risikabelt å sette en kylling inn i en flokk enn å la den klekke under en høne som adopterer den som sin egen?
  10. Hei Tormod! Jeg bruker både grønnsåpebadet og salve fordi jeg ble forklart at dette var kuren. Men hvis det kun er salve som gjelder, er jo grønnsåpebadet unødvendig. Jeg har sprayet vagle, rugekasser, samt vasket og sprayet vann og fôrautomater med Smitespray. Glemte å skrive det. Pluss byttet all flis og sprayet gulvet før ny flis. Dette skal angivelig desinfisere. Godt å høre at de kan klare seg uten tå og at de kan avles på! Nå ble jeg glad. Tusen takk for svar :-)
  11. Som helt fersk hønsemor arvet jeg før jul tre høner som er rundt tre år gamle. De var alle kraftig angrepet av kalkben, og vi har behandlet dem flere ganger med grønnsåpe og scaly leg treatment. Det går stadig fremover, men den ene mistet en tå i går under bading. Kan den leve godt med en tå i minus? Har sett en bildeserie med bilder på dyr som burde vært avlivet og våre tre har vært like hardt rammet som de er på bildene over dyr som burde avlives. Det kan jo være at det er anbefalt i store flokker der det ikke er like enkelt å gjennomføre grønnsåpebad og smøring. Synes det uansett er forferdelig og lurer på om dette er noe de kommer til å slite med fremover? Kan de bli helt kvitt det etter slikt et angrep? Har i tillegg hørt at de ikke bør avles på og der kommer det store spørsmålet. Vi har en hane og en høne (dverg kokin) fra annet sted som ikke har fått så stygge ben, men de er også smittet. Det jeg lurer på er å la de tre ruge ut egne egg slik at vi får friske dyr, eller at vi kjøper rugeegg og lager ny flokk. Er det noen som kan gi meg noen råd? Bør vi begynne på nytt, eller er det håp? Hvordan er det best å utvide flokken? Bildet viser hvordan bena ser ut nå. På forhånd takk!
  12. Tusen takk for svaret! Da skal jeg behandle det igjen.
  13. Jeg er nybegynner og har nettopp arvet tre høner av en nabo. Alle har mindre pene ben, og jeg har smurt de med Scaly leg treatment. Foreløpig ingen spesiell effekt, men jeg har nettopp smurt. Skal bade og smøre mer i morgen. Er det riktig? Er disse bena syke? Eller skal de være sånn? Og er det noen som vet hvilke rase dette kan være? På forhånd takk!
×
×
  • Opprett ny...