Gå til innhold

Rypa

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Rypa

  1. Rypa

    Vaktel som ruger

    To vaktler ligger og ruger i samme reir. Tror de ligger på 20 egg.
  2. Jeg har en kylling med Mareks. Den har vært lam i beina i to måneder. Begge knær har vært stive og nesten bøyd feil vei. Jeg og veterinæren prøvde oss frem med antibiotika kortison og smertestillende. Jammen rettet ikke beina seg etter flere uker med fysio og medisin. Nå står den og går selv. Jeg slipper og mate den for hånd og den kan drikke. Neste utfordring er å få nakken på plass. Den klarer ikke å strekke på hodet. Det ser ikke ut som den lider. Da hadde jeg stoppet prosjektet med en gang. Får vi løst stivheten i nakken tror jeg den kan bli normal igjen. Det hadde vært fantastisk om det var mulig å overlevde Mareks og få et bra liv etter. Jeg synes det er spennende at kyllingen har kommet så langt som den har i dag. Jeg vet det kan snu og gå galt, men tenk om det går bra? Er det noen her inne som har høns som har overlevd Mareks?
  3. Fikk en liten tass som var rugd frem i maskin som hadde en fot som ikke ville inn under fuglen. Etter to uker var den betydelig mindre en alle de andre kyllingene. Den hadde ikke en gang fått fjær. Jeg så den spiste og drakk men var mye slappete enn de andre. Oppdaget diare og tenkte at kanskje den slet med tarmparasitter. Koksidiose. Jeg ga baykox til hele gjengen. Tok ut kyllingen og lagde en fotlenke av bitte små strikker jeg rappet av datteren min. I begynnelsen falt den hele tiden og ble liggende apatisk i de rareste stillinger. Jeg satt oppe en hel natt og satte den på plass. Etter et døgn begynte den å bli sterkere og fikset bevegelsene selv. Kom seg på beina. Nå går den selv og behersker sin insnevring ganske bra. Matlysten er også mye bedre. Melormer går ned på høykant. Utrolig hvor store ormer en slik liten fugl klarer å trykke inn i gapet. Ga den litt vitaminer. Ser at det kommer fjær. Jeg begynner å få trua.
  4. Rypa

    Vaktel som ruger

    Jeg måtte flytte dem inn. Jeg skulle reise bort en uke og kunne ikke vente lenger. Det var fire egg som lå igjen. Jeg har en bekjent som hadde egg på gang i en rugemaskin. Det ble min løsning. Og jammen kom det ikke en liten til ut mens jeg var borte. Den er nå gjennforent med mor som ikke hadde noe imot å få en ekstra unge. 8 små tasser piler rundt og sover under mor.
  5. Rypa

    Vaktel som ruger

    Litt av et styr. Utfordringen er at høna har lagt seg klukk ute. Det er ikke bare bare og montere elektriske lamper i regn. Fikk lagt over plastikk. Håper det elektriske holder. Når klekkingen er over flytter jeg gjengen inn i lekehuset.
  6. Rypa

    Vaktel som ruger

    Jeg måtte stå opp i natt. Det er ikke sommer lenger og det styrtregner. Varmelampa måtte monteres. Tok ikke lang tid før første kylling kom frem. På en time kom det hele 7 stykker. Det er fullt under høna. Hører det klikker inne i de andre eggene. Ikke lenge før det spretter ut flere. Tror ungene mine puttet noen egg under høna på rugedag 2. Håper hun ligger løpet ut.
  7. Rypa

    Vaktel som ruger

    Klekking🤞. Mor «snakker» med eggene. Da er det i gang. AB21F55A-FC1C-48B5-A0A7-4483A38F2FA9.MOV
  8. Rypa

    Vaktel som ruger

    Nå er det rett før. Lyste gjennom 15 egg. 11 med noe i. Ett grønt og tre «blanke».
  9. Rypa

    Vaktel som ruger

    Nei nå tror jeg dattera har lagt seg klukk. Har ligget på 15 egg i tre dager. Moren døde dessverre. Hun fikk bumblefott og vi oppererte. Foten begynte å bli bra men antibiotikaen ble for sterk. Jeg tror hun døde av diare. Ikke lett å få kyndig vetrenærhjelp og finne riktige doseringer. Jeg har lært mye av dette. Men stor glede er det at neste generasjon vil ligge på egg. Jeg håper dette går bra.
  10. Rypa

    Kråke

    Har fostret opp to dødsdømte kråker i sommer. Den ene har fløyet sin veg. Den andre har en tøffere start på livet. Fjærene brekker og den kan ikke fly. Iallefall ikke enda. Nå får den behandling hos dyrlegen og jeg håper den kommer seg ut i det fri. Det kan fort gå noen måneder dessverre. Venter på ny fjærdrakt. Den er den litt ensom. Hvis noen kommer over en kråke som trenger omsorg i høst vinter hadde det vært fint å se om de kunne finne hverandre. Kråker er sosiale dyr.
  11. Rypa

    Vaktel som ruger

    2E60B2D6-5CFE-465A-AA96-1CF888C0A736.MOV
  12. Rypa

    Vaktel som ruger

    6 til sammen. Dyktig mamma. Fant en tilsynelatende død utenfor buret da jeg sto opp i dag tidlig. Den hadde rotet seg ut gjennom et mikroskopisk hull. Den var kald og urørlig. Holdt den under varmelampa i 5 min og plutselig peip den. Nå er den i full sving. Har tettet hullet. Mamma vaktel viser dem hva de skal spise. Melormer har gått ned på høy kant. Dette er så gøy. Må reise vekk noen dager. Nå er de overlatt til seg selv. Gruer meg. Heldigvis har de en mamma.
  13. Rypa

    Vaktel som ruger

    Jammen klekkes det egg i dag. 🐣 Har sett 4 små så langt. Fire egg var døde. Tre igjen som jeg ikke vet noe om. Venter i spenning
  14. Rypa

    Vaktel som ruger

    Nå har hun ligget i 9 dager. Det er så gøy. Jeg blir helt hønemor selv. Web camer er montert. Nå har vi vårt eget sakte tv hjemme. Silkehøna har også lagt seg klukk og backupp hvis alt skjærer seg. Hun ruger på tre egne egg og 6 golfballer. 🤣 Dk høna gidder ikke ruge og nyter friheten i hagen. Vi hadde en tredje høne også men hun sa plutselig kykkelyky i vinter og ble hane. En strek i planene for vi bor i byen. Hønsehuset ble lydisolert i en fei. Jeg holder på å lage hønsegård men tørr ikke snekre mens vaktelhøna ruger så her får hønene herje i det fri en drøy uke til.
  15. Rypa

    Vaktel som ruger

    Nå har hun ruget ca en uke. 28772A6A-EBAD-4AA6-85B7-3A5E62499E7B.MOV
  16. Rypa

    Vaktel som ruger

    Jeg har lest her inne at det skjer av og til. Nå har høna ruget i tre dager. Får henne ikke av eggene. Jeg håper hun klarer det. De andre vaktlene får gå ute i utegården. Hun har lekehytta i fred. En varmelampe er montert. Det er fremdeles få varmegrader om natta på østlandet. Vurderer å kjøpe et overvåknings kamera så jeg ikke trenger å forstyrre mer en nødvendig. Jeg fikk vaktlene i oktober så jeg er rimelig fersk på dette. Krysser fingre for at dette går bra. Har en kochin høne som jeg prøver å få klukk som reserveløsning. Har lagt 6 golfballer i verpekassa hennes.
  17. Jeg bor i Oslo. Kontakter deg på finn😁
  18. Jeg er helt fersk og helt amatør på høns og hønsehold. Har fått to kyllinger i mitt nye hønsehus (lekehus).ca 3 måneder gamle tipper jeg. Mine foreldre hentet dem i Stavanger og kjørte til Oslo. Etter ett døgn døde den ene. Begge hadde blodig diare og den ene var helt uttørket og tom kro. Begge var full av lus eller annet kryp og jeg mistenker gaporm. Den blodige diareen bekymrer meg. Jeg fikk dyrlegen til å skrive ut en resept på baycox mot koksidiose. Den har blitt behandlet i dag og virker mye piggere. Den er ensom og vi har tatt den inn. Det er en skikkelig kosehøne. Ligger på skuldra og gjemmer seg i håret. 😂. Håper den klarer seg. Da den ene døde skaffet jeg meg en liten silkehøne i full fart slik at den ikke skulle bli ensom. Silkehøna er voksen men ikke grei med den lille som prøver å søke trøst. Er det noe som ordner seg med tiden eller burde jeg finne en annen kyllingkompis med samme nærhetsbehov? Jeg har brukt veldig lite av flaska med baycox. Får aldri brukt opp alt. Hvis noen trenger en skvett i Oslo er det bare å ta kontakt.
×
×
  • Opprett ny...