Gå til innhold
  • blogginnlegg
    42
  • kommentarer
    81
  • visninger
    4 681

Populære egg


norfrid

784 visninger

Vakteleggene mine har tydeligvis fått bein å gå på. De fleste blir borte på et gårdsutsalg her i nærheten og vi har blitt veldig glade i disse lekre små eggene sjøl. Hundene får også hvert sitt lille rå egg på maten sin daglig. Verre er det at noen av vaktlene spiser sine egne egg, men det ser ut til at det hjelper å ha noen runde små steiner inne hos dem. Iallefall til en viss grad. Disse eggene er alltid populære å ha med seg som en liten gave om man skal på besøk til noen. Et par kartonger har også endt opp som ruge-egg, men hvordan resultatet blir der gjenstår å se. Det er nesten så jeg vurderer å skaffe meg flere vaktler, men er redd det kan bli litt mye egg til vinteren når Bjørke Gård stenger butikken. Får heller satse på å utvide min engasjerende hobby til neste vår.

4 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Er det ikke gøy når folk får interesse for eggene en "produserer" selv? :) Her går det ikke i vaktel egg, ennå ;) men hønseeggene blir revet bort. Og jeg som trodde jeg kom til å ha en overflod med egg..

Lenke til kommentar

Jeg var også litt redd for å drukne i egg en stund, men nå bekymrer jeg meg bare for å få for lite. Men jeg regner med at det blir mest egg til eget bruk til vinteren. Begynner å få lyst på "ordentlige" høner også, men problemet er at jeg jobber som avløser i et stort hønsehus, så det er egentlig ikke så populært at jeg har vaktler heller.

Lenke til kommentar

Nei det er nok ikke så populært da nei... Du må kanskje ta en del forhåndsregler før du drar på jobb du da? Jeg har ikke hatt mine høns om vinteren ennå så det blir spennende å se da, hvor mye egg som kommer. For de får jeg nok for meg selv, da det ikke er så veldig mange som tørr kjøre opp hit til meg på vinters tid (bor veldig bratt til). :)

Lenke til kommentar

Passer på å vaske hendene godt før jeg drar på jobb og bruker rene klær samt at jeg unngår å bruke sko jeg har vært i stallen med, så det burde jo ikke være noe problem. Dessuten har jeg egne sko i hønsehuset og bruker kjeldress når jeg går inn til hønene, så smittefaren er nok minimal. Men risikoen for smitte er kanskje større hvis man har høner som går ute.

Lenke til kommentar
Gjest
Skriv en kommentar...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...