Gå til innhold

ah09's Blogg

  • blogginnlegg
    6
  • kommentarer
    17
  • visninger
    1 923

Er det liv i "adventskalenderen" min tro?


ah09

909 visninger

Ja nå har vinteren lagt seg her hos oss, det har vært hvitt i en uke, å temperaturen har vært rundt -12--15 disse dagene. Så nå er det bra kaldt, men julestemningen er på topp :D Syns det er flott når det ligger som snø, å ikke blir til slaps og is med en gang som det pleier å gjøre :)

Vi venter på svar på hønsehus søknaden vår hos kommunen, å får nok ikke svaret før i januar, jeg håper at det er ok for naboer og kommunen, da starter vi opp med en gang vi evt får klarsignal.

Tenkte jeg skulle klare å grave ut, til avløpsrørene som skal kobles sammen med det automatiske vannings annlegget, men det lar seg ikke gjøre når det er frost, så får vente med det til senere :)

Imens koser vi oss inne, i julepyntet hus, fyr i peisen, varm gløgg i koppen, og snø utenfor, perfekt :D Iår er det også en "tvist" til adventsstunden, jeg har en egen julekalender, å det er rugemaskinen.

I den ligger nå 7 egg som "overlevde" postgangen...overlevde og overlevde, det vil jo vise seg på lysing til helgen, men de er ihvertfall ikke knust...

Jeg la de i etter 2 dager med hvile, etter at jeg fikk de i posten. Etter det var gjort, regnet jeg ut når en evt klekkedato var, å det er 23 des, så disse kan vi, om de overlever, plukke ut på julaften :D

jeg sniklyste igår siden jeg ikke egentlig tror disse har klart seg, å det var ingen tegn til liv, så la meg ganske sikker på at de kan kastes til helgen, men måtte innom en gang til, etter å ha studert bidler på nettet, å idag var det 3 som hadde edderkoppnett av blodårer i seg :o

Så nå er det HÅP :egg:

Vet det er fullstendig feil tid å klekke kyllinger, at de kanskje ikke blir så sterke og friske pga de ikke får vokse opp når det er bedre føde utenfor, av grønt osv, men vi klarte ikke vente :P

Skal klare å gi de mye grønt og fersk føde likevel, kan da kjøpe mye av det også..Krysser virkelig fingrer og tær for at de klarer seg, å er kjempespent på hvordan de kommer til å se ut :D

Jeg gleder meg til å "åpne luke" 24 (håper de greier det) :dans:

I tillegg håper jeg at de klarer seg alle 3, så det ikke bare er en som må være helt alene.

2 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Dette høres jo spennende ut! Vet du hva slags høner som har lagt eggene?


Det var en fantastisk følelse første gangen jeg lyste eggene og så at det var noe inni dem. Jeg hadde jo kjøp ferske "mategg" på landsutstillingen som jeg puttet i rugemaskinen, men de fleste var ikke befruktet. Men det var så spennende å putte eggene til ruging, og selv om det bare var 6 befrukta egg av 36 egg, så ble jeg glad da det kom ut fem levende kyllinger, Jeg var som deg, litt redd for at jeg kom til å sitte igjen med en kylling. Det er jo hyggelig om de får litt selskap.


Dette er kanskje ikke den beste årstiden å ruge ut egg på, men hvis det skjuler seg noen høner i gjengen, så vil de jo verpe før sommeren. Og siden det ikke er så mange kyllinger, vil det jo bli god anledning til å bli godt kjent med kyllingene.


Lykke til med din adventskalender! Jeg starter en ny runde i maskinen med vaktler. Eggene kom med posten i dag. Jeg begynt eå bekymre meg for at de dro Norge rundt og skulle ende i en kald postkasse. Men i dag var det hentelapp på posten og eggene hadde klart seg kjempe godt på ferden. Ingen eggedosis, to små sprekker. Men det tok vi som en invitasjon til en lekker forrett med vaktelspeilegg,


Lenke til kommentar

Ja er kjempespent, ja alle hos meg er Hedemora, ingen standarisert rase, men det er de som skal få ligge klukk hos meg på de rasene som ikke ruger ut selv ;) De har plass til flere egg, og legger seg ofte klukk, så håper det stemmer, selv om de ikke er blitt ruget ut av kyllingmor selv..


 


Det var sååå stor stas atte :D Tenk nå banker 3 små hjerter på soverommet vårt, sååå spennende, håper bare de overlever, å håper at kanskje et par egg til kunne fått blodårer, så jeg er sikker på at jeg får hane og høne.


Viss prosenten skal stemme nå at litt over halvparten er haner, skal det jo være 2 haner og en høne :P


Tenkte å ha 2 stammer med disse her, å da må jeg helst ha egge kjønn hver gang jeg ruger de ut.


 


Så spennende at du skal igang igjen, jeg solgte nettopp vaktlene mine, så jeg har ingen nå, mine vaktelegg, som kom i posten var halvparten knust, å halvparten av dem igjen var knust inni, ved første lysing, uten at man kunne se det med øynene, så det kun under lys, det var kjedelig, en venninne fikk de eggene av meg, å ingen klekkte, de hadde klekking for  2 dager siden, det var dumt, men hun skulle forsøke igjen, håper hun får noen da :)


Lenke til kommentar
Gjest
Skriv en kommentar...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...