Jump to content

Camilla R.H

Medlemmer
 • Content Count

  586
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Blog Entries posted by Camilla R.H

 1. Camilla R.H
  I våres ble mine andedrømmer skrinlagt for et år pga byantikvaren. De skulle både sjakte og grave for hånd i søk etter oldtidsminner blant annet her vi bor, og da kunne ikke vi hverken grave ut til andedammen eller bygge huset deres. Det mest irriterende var jo at de ikke fant noe som helst!
  Så er det jo dette sykdomsutbruddet som har gjort at jeg bestemte meg for ikke å ta inn hverken livdyr eller flere rugeegg i år. Men nå er jeg så fristet! Arbeidskameraten til gubben har ringt han og spurt om vi likevel vil ha tre moskuser, for han har for mange og vinteren nærmer seg. Huff og huff, jeg tenker og tenker på disse søtingene, og har SÅ lyst, men vet at det er risikabelt i disse tider... Tenker om jeg tester de, men når de først er i hus kan det jo alt være for sent selv om jeg holder de atskilt fra tuppene mine..
  Fri meg for fristelser!!!
 2. Camilla R.H
  Jeg må si at nå er jeg litt skuffet over Signe... Hun var verdens argeste klukkhøne; truet oss høylytt og bruste med fjærene bare vi nærmete oss redet. Og da kyllingene var nyklekte var det ikke snakk om at vi fikk lov til å røre hverken henne eller kyllingene. Normalt sett har hun jo vært en svært så snill og god høne som likte godt å sitte på fanget å kose, men straks hun ble klukk var hun en ordentlig sinnahøna. Tenkte da at her har vi høne med masse morsinstinkt, men må si at det varte ikke lenge!
  Nå er småttisene hennes fire uker, og skrulla synes visst jobben er gjort alt. Den siste uken har hun tatt med kyllingene ut, men etter noen minutter har hun beordret dem inn under solbærbuskene for så å sprade rundt med hanen. På formiddagen i går hørte jeg det umiskjennelige skrålet - eggsang - og ganske riktig i Signes rede lå det et perfekt brunt egg, og fem kyllinger! "Dårlig mor!" sa 6-åringen og ristet på hodet, men verre skulle det bli!
  Da jeg gikk stengerunde sent i går kveld ser jeg jo at i Signes rede ligger det fem kyllinger - men ingen hønemor! Hjelp! Hva har skjedd?! Men så snur jeg meg, og titter inn i Gullvår sitt rede. Og der ligger Gullvår og hennes to søte, små - og skrulla mi, helt ytterst mot kanten! Tullehøna synes visst at halvgjort er bra nok, og gidder ikke ungemas, men dette var for mye.. Jeg puttet henne tilbake i eget rede, og hun la seg nå til med ungene, men i dag var det tydelig at hun er ferdig med kyllingene. Hun bare spratt av sted, og tok ikke notis av de små i det hele tatt. Takker min skaper for at det er såpass varmt i været, og at de i allefall har rukket å bli så godt kjent med både høns og hage, og så store før skrulla stakk fra ansvaret..
 3. Camilla R.H
  Guttungen på 6 år har fått skrekken for å spise egenproduserte egg. Han har jo nå med egne øyne sett at det fint kan bli til kyllinger om vi legger dem i rugemaskinen, og er nå livredd for å spise opp en liten kylling! Jeg har gjort mitt beste for å forklare gangen i det hele; det blir ingen kylling uten at vi gir egget rett temperatur, fuktighet osv. Til slutt ble mannen min utålmodig av å høre på mine omstendelige forklaringer. "Skjønner du ikke at vi spiser verdens dyreste egg?! Ingen har så fine egg som oss! Mora de gir jo bort nesten alt av grønnsaker og frukt til hønene for at de skal være sunne og friske."
  Guttungen satt litt måpende av fars kraftsalve (han er tross alt måtelig begeistret for mitt hønsehold). Jeg legger forsiktig til at det blir ikke flere høner til sommeren om ikke alle spiser av eggene. Han ble helt forskrekket; han hadde jo ikke tenkt slik på det. "Jeg lover, jeg skal spise eggene!" så sitter han å tenker litt. "Er det sant at vi har verdens dyreste egg?" JA! svarer vi i kor, hvorpå poden gliser fornøyd!
  Så nå får vi se da, om lørdagslunsjen går ned på høykant.
 4. Camilla R.H
  For noen dager siden flyttet jeg litt rundt på ting inne hos hønsene, men dette har visst ikke helt blitt oppfattet.. De to siste dagene ser jeg stakkars Edvard fortsatt bader i hjørnet der sandbadet pleide å stå, men der er det jo bare flis.. Må jo le litt for han virker svært så fornøyd der han bakser og koser seg, men håper jo han snart begynner å følge hønenes eksempel. Har til og med puttet ham i sandkassen, men nei da; der satt han i nøyaktig 2 sek før han hoppet ut. Spørs om jeg ikke ender opp med en ordentlig lurvete hane om jeg ikke innfrir søknaden om å ommøblere tilbake til tidligere standard!
×
×
 • Create New...