Gå til innhold

tuppetull

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av tuppetull

  1. Hmmm...får håpe ho kjem seg igjen etterkvart då. Det er vanskelig når ein ikkje ser ei klar årsak. Eg tok kontakt med mattilsynet her for å rådføre meg, og fikk råd om å sende til obduksjon dersom det skjer med fleire på kort tid. Får bare sjå, men ser det ikkje er heilt uvanlig frå tid til annen når eg les på forumet her. Dei andre lev i beste velgående ser det ut som
  2. Det gikk ikkje så bra med høna. Utrulig kjedelig å miste den einaste grå silkehøna, og trasig å ikkje kunne hjelpe henne. Ho hadde ikkje utøy av noko slag og trur heller ikkje ho var tett bak eller hadde tett/sur kro. Ho hadde heller ikkje symptom frå luftveiane. Blei bare plutselig veldig svak og slapp og satt heil i ro. Har ikkje mista høner eller kyllinger Før, så dette var veldig kjedelig. Kanskje ho har fått i seg smitte utenfor hønsegården? Dei har fått gå ute nesten daglig dei siste med. Mareks debuterer ikkje på denne måten etter det eg har lest? Ho var 4 mnd. Men ho har alltid Vært litt annerledes enn dei andre, liten og veldig vimsete...kanskje noko medfødt? ..
  3. Hei. i kveld når eg skulle late att luka i hønsehuset låg den eine silkehøna rett utenfor luka, mens dei andre hadde satt seg på vaglen. Denne høne er til vanlig ganske vanskelig å komme nær, men reagerte i dag ikkje på at eg kom nær. Ho har for det meste lukkede auger, og er veldig slapp i kroppen. Går ikkje, bare strekker føttene sakte ut når eg løfter henne. Flakser ikkje, og hodet dett liksom litt bakover. Ho vil ikkje ha mat eller drikke når eg tar dette fram til ho. Men eg er veldig i stuss på kva dette er og om/Korleis ho kan hjelpast? ho var veldig viril Før i dag og har gått i hagen uten nokon teikn til slapphet. Er det nokon her som har vore borti noko lignande? Ho la forresten fra seg delvis blank vandig avføring når eg løfta henne opp.
  4. Fint å høyre at det er håp om ei høne til hadde Vært kjedelig om tre av fire kyllinger var haner i ein liten flokk.
  5. Ho/han er ca 12 veker. Har ein til frå samme klekking som heilt tydelig er høne, med stor rund topp. Har ikkje hatt silke Før, og trudde at hanen hadde enda mindre topp enn denne som er på bildet. . Så, kan det være høne?.....
  6. Takk for svar. Då får vi sjå om vi får omplassert den eine om ei stund
  7. Å,det hadde Vært flott takk for svar eg tenkte kanskje haner pga så rød kam + hakelapper...og Dei "sloss" litt innimellom. Blir spennande å sjå etter kvart
  8. Hei. Er det nokon som ser om dette er høner eller haner? Dei er 10 veker.
  9. Har ei høne som ligg klukk, dag 21 i dag. Såg tidligere i dag at det kryp mange små kvite dyr i hode, rundt augene. Har ikkje tatt ho av egga for å undersøke ho meir. Er det sikkert at dette er lus? Og kva vil være den beste behandlinga? Iom at ho et midt i klekking. har mulighet til å kjøpe på felleskjøpet i dag, evt veterinær, eller bestille på nett...
  10. takk for hjelp...då blir det veldig spennande her dei neste dagane :-) :-)
  11. Tusen takk for svar :-) då trur eg vi prøver på det. Ho treng ikkje vatn og mat desse dagene? vi la inn egga ein tirsdag ettermiddag. Rekner ein då tirsdag eller onsdag som dag ein?
  12. Hei :-) Vi har to høner som ruger på egg i kvar si rugekasse ca ein meter over bakken. I tillegg har vi ei høne som ikkje er klukk, men som daglig er inn i rugekassene for å legge egg. Om 4 dager har dei lagt i 21 dager, spennende!:-) men det eg lurer på er om vi skal stenge av rugekassene med hønsenetting dei siste dagene, for å hindre at evt kyllinger ramler ned og at den andre høna går inn i rugekassene. Eller blir dette for liten plass?? Vi er dessverre bortreist akkurat denne dagen, så får ikke fulgt med på dag 21 :-\ Dette er vår første klekking, så tar gjeeeerne imot råd :-)
  13. her kjem ei lita oppdatering som kanskje kan være til oppmuntring for andre som opplever det samme. det har gått ei drøy veke siden høna begynte å halte, og i dag er den 99% bra igjen :-) hurra!:-) blei litt dårligere dei fyrste dagene, før det snudde igjen, heldigvis.
  14. fant du ut kva det kom av forresten? er det evt hjelp i å kontakte dyrlege ?....
  15. huff huff huff....det var ikke kjekt å høyre. har så lyst å beholde den høna....i og med at ho et og drikk og beveger seg rundt med dei andre trur eg vi får gi det litt tid og sjå om det blir beire eller verre.
  16. ei av hønene har plutselig begynt å halte. den vil ikkje tråkke ned på foten, og den virker litt slapp/krøller ikkje tærne. ellers kan eg ikke sjå noko galt med foten, og høna er i fin form ellers. går ut og inn med dei andre hønene. eg lurer på om det kan være brudd i foten. er det nokon her som har lignende erfaringer? har det i so tilfelle gått bra?
  17. Tusen takk for svar. hadde håpa på litt fleire høner. Dei er jo sjå fiiiine....:-) dei tre med størst kam har begynt å gale, så tenkte kanskje det var litt fleire høner siden dei andre er så stille og fredelige..
  18. Hei. Vi har ti kyllinger som er 11 uker gamle nå. ser ut som det blir en del haner i flokken, men tenkte eg ville høyre deres mening før vi evt kvitter oss med nokon...er førstegangs hønemor, så vil gjerne være heilt sikker :-) er usikker på dei på første og andre bilde. På bilde nr. 3 er eg litt usikkert på den svarte (håper høne, frykter hane). Og på det siste bilde har vi heile gjengen, så dersom nokon kjem med synspunkt ang kjønn på dei forskjellige blir eg veldig glad :-) alle er en mix av dverg kochin, silke, mille fleur og dverg orpington.
  19. Hei! Eg vil lage til sandbad til mine kyllinger som eg har inne. Har hentet fin sand fra stranden, og tenkte å blande denne med veksttorv. men sanden et våt, og torva er halv våt. Må det være heilt tørt for å bruke det? og Korleis få tørka det litt fort?
  20. Takk for svar :-) ser ut til at vi har funne ein passelig temperatur som alle trivast i no :-)
  21. Har nettopp fått mine første kyllinger i hus, veldig stas! Det er 10 små, der de fleste er 5 veker mens eit par stk er 2 veker. Det eg lurer på er om det er greit å ha desse i samme kasse. Dei bur i ei kasse på eit lite rom som er godt og varmt, har også varmelampe. Men ser at dei eldste legg seg litt langt ifrå varmelampen, mens dei minste trivast best rett under varmelampen. Dei pip veldig og sitt mest rolig dersom temperaturen blir senka litt. Er det ok å ha desse i samme kasse og satse på at dei eldste regulerer varmen sjølv ved å trekke seg vekk frå varmelampen? eller bør eg skille dei? dei små får jo også varme frå dei eldste når dei klumper seg sammen med dei.
  22. Takk for svar :-) har fått litt fjær...har dei inne litt først trur eg, så får dei flytte ut med varmelampen om litt :-)
  23. Venter 10 kyllinger om 1 veke. Dei er då 5 veker. Lurer på om eg skal ha dei inne på badet i egen kasse f.eks, med varmelampe. Eller er dei klar for hønsehuset? Med varmelampe i tilfelle? Er allerede ned mot 0 grader om natta her. Når er dei store nok til å klare seg ute i hønsehuset uten varmelampe?
  24. Tusen takk for svar! spørs om det blir den fra djohansen med maskestr 2,5 x 2,5 cm. og med sildenot over dersom vi klarer å få tak i det. Men lurer også på hvilken høyde som et ok å ha på hønsegården? Dersom ein grev ned 40 cm, blir jo høyden på nettingen lav med tanke på at ein skal gå inn for å gjere reint og hente egg...?...
  25. Hønsehuset er klart, og nå er det inngjerding som står for tur Lurer på om det er noen som har tips til materiale til inngjerding av utegård. utegården vil bli ca 10 m2. Har sett på plastbelagt gjerdenetting fra jula. maskestørrelse er 50x50mm. er dette å anbefale? hvor høy bør den være? ser de selger gjerdenetting som er 1m. kan det gå å sette opp to i høyden slik at det blir ca 1,70, dersom en fletter godt sammen med ståltråd? eller blir dette for usikkert m tanke på rovdyr?. hvile stolper er å anbefale til denne type bruk?.
×
×
  • Opprett ny...