HomerJ-80 Skrevet 9. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 9. juli 2016 La inn 50 egg i juli. Fra dag 24 - 26 klekket i alt 31 av disse, de fire siste med "fødselshjelp". 2 ble tidlig avlivet grunnet beinstilling, men på de resterende 29 så det greit ut. 10 t etter de siste klekket måtte de transporteres i bil ca 4 t. Dette så ut til å gå greit. Men de siste 2,5 døgn har vi mistet 19 stk "uforklarlig". De ligger døde under varmeplaten. Kyllingene ser pigg og fin ut ellers i kassen. De står i en pallekarm strødd med skjellsand grov fra FK og får Oppdrett kraft fra FK malt til mel. Rengjør kassen daglig. Ca 20 grader i rommet og varme i kassen fåes fra en "høsemor" varmeplaten. Noe som har teorier om årsak til avgangen? Transport, drift etc. Alle tips mottas med takk. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
admin Skrevet 9. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 9. juli 2016 Det høres ut som det var sein klekking? Du skriver fasan, er det jaktfasan? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HomerJ-80 Skrevet 9. juli 2016 Forfatter Rapporter Del Skrevet 9. juli 2016 Ja, jaktfasan. Ytterligere 1 avled i kveld. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
admin Skrevet 11. juli 2016 Rapporter Del Skrevet 11. juli 2016 Det kan være flere sammenfallende årsaker til det store frafallet. Den tidlige transporten kan være en faktor, i utgangspunktet skulle de tåle det om temperaturen i bilen var ok, samt at de så ut til å ha tålt turen etterpå. Det første som slår meg er at de må ha fått i seg noe enten gjennom foret eller via noe annet smitte. Vanligvis stoler vi på foret, men det har vært tilfeller der dårlig for har vært synderen. Forøvrig ville jeg anbefalt Kalkun startfor til kyllinger av fasan, rapphøns. Det inneholder blant annet mere protein enn vanlig hønsefor, det har hønsefugler av ville arter et større behov for. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.