Gå til innhold

Kageopskrifter :-)


Lone

Anbefalte innlegg

avem

Dette er en urolig lettvindt kake som bare heter "Sinnsykt god kake", det var ihvertfall det jeg fikk opplyst...

6 eggehvitter

3 3/4 dl sukker

Dette piskes hvitt og stivt

1 pose vaniljesaus uten koking, denne piskes inn.

Stekes i lang/storpanne ved 170-180 grader i 10-15 minutter. Den skal være stiv som marengs.

Kaken snus på bordet og fylles med vaniljekrem som er blandet litt ferdigpisket kremfløte. Bland friske/frosne

bær eventuelt sjokoladebiter inn i kremen og rull den sammen som rullekake. Den er bare helt orgasmisk god. :)

Ulempen her er at det går mye eggehvitter, så når man spiser et par sånne i uka så får man mange eggeplommer. Er det noen som har oppskrift hvor man bruker mye av det? ???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jo da,- så skal du lave is :)

Her er en opskrift på skildpaddeis ;)

6-8 chokolade skildpadder

5 dl piskefløde

5 æggeblommer

5 spsk sukker

Æggeblommer og sukker piskes hvidt.

Hakkede skildpadder kommes i.

Fløden piskes til flødeskum, og det vendes i.

Stilles i fryseren. Man skal IKKE røre i den, mens den fyser.

Variation 1 ) appelsin skal og - saft og cointreau

Variation 2 ) mørk chokolade (200g) smeltes, vendes i sammen med Bailey's

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gullkake

180 gr. margarin

90 gr. sukker

Røres hvitt

2 1/2 dl. melk

250 gr. hvetemel

2 ts. bakepulver

6 mandeldråper

Røres i

8 eggeplommer vispes med 90 gr. sukker

røres i på slutten

1 1/2 l. form

Stekes i 180-190 grader ca. 1 time.

Svært god kake sammen med is.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

mmmmm, nam, nam jeg er en skikkelig godte/kakegris...

Vanlige Pikekyss er jo også veldig godt!

4 eggehvitter

250 g melis

Piskes hvitt og stivt, kan eventuelt tilsette konditorfarge.

Tørkes i ovnen på 100 grader i 3-4 timer, skal være gjennomtørre

Også 1,2,3 så kan jeg lage en ny porsjon is, med knuste pikekyss på. ÅÅÅÅ ,jeg får vann i munn, farvell slankekur....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med parfait? Kjempegodt med safran;

safranparfait 4 pers

visp#1: 3 eggplommer + 1/2 g safran + 1/2 dl sukker + 1/2 dl honning (safranet kan først knuses i mortel sammen med litt sukker for mer smak)

visp#2: 3 dl kremfløte

bland sammen, hell i form kledt med plastikkfolie, frys

saus

mikser/foodprosessor: ca 2 hg bringebær + melis etter behag

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...