Gå til innhold

Kriola's Blogg

  • blogginnlegg
    50
  • kommentarer
    115
  • visninger
    5 994

Ferdig! :)


Kriola

999 visninger

Da var endelig den nye utegården ferdig. Og så koselig det var å se alle sammen tusle rund, grave, og kose seg. Og ikke minst ha god plass! Er vel sånn ca. 50-60 kvm. Her var det mye snadder! De har litt kratt, litt gress og litt skog. Litt jord som er perfekt for sandbading og noen små trær som er flotte som skygge for sol eller regn. Når jeg hold på der ute fant jeg også 6 egg, som blei lagt en gang i sommer. Viste hun holdt på med noe oppi krattet her, men hadde ikke sjanse til å finne de egga under masse bregner.. Godt å se at de har det bra hvertfall :) Stigen opp til luka har de også forstått ossen virker. :)

7 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Staur og hønsenetting. Rett og slett. :) Vet at hønsenetting ikke er rovdyr sikkert, men jeg har tenkt å sikre kantene ned mot bakken med annen netting. Ellers er de jo bare der ute på dagtid, og siden vi fikk oss hund har jeg ikke sett rev eller grevling her på dagtid. Har jo ikke hatt problemer med rovdyr når de går fritt heller, så jeg håper vi slipper det i all fremtid! :)

Lenke til kommentar

Har to hunder jeg, men reven er her hver morgen og skiter på gårdsplassen, så her bruker jeg bæsjeposene på revemøkka da hundene har sin do der det ikke går folk.

Lenke til kommentar

Tror det blir løsningen her også, en stor utegård som ikke nødvendigvis er helt rovdyrsikker, men som hønsene kan bruke på dagtid. På dagtid er det nesten alltid folk i nærheten, så tror ikke reven prøver seg da!

Har laget en utegård som er rovdyrsikker, men den er bare på ca 20 kvm, og kunne derfor godt tenkt meg en med bedre plass. Blir både vanskelig og dyrt å lage en virkelig stor utegård som er fullstendig sikret mot rovdyr.

Lenke til kommentar

Ja det er jo akkurat det det gjør, det blir dyrt. Men sorgen og smerten ved å miste mange dyr til rovdyr gjør jo at det kanskje lønner seg alikevell? Jeg for min del sparer penger til å bygge nytt stort hønsehus og volierer, som blir helt rovdyr sikre. Hvertfall så langt det lar seg gjøre. Men må spare en stund da.. ;) Men prosjekt nytt hønsehus starter for alvor til våren. Jeg vet akkurat hvor det skal stå og hvordan det skal se ut. Til helga skal jeg på med gravemaskin sånn at grunnen der det skal stå er klar når snøen blir borte. :)

Lenke til kommentar

Venter på bilder...;)

Høres ut som de har fått det supert,misunner deg trær og busker...mangler det ennå jeg da. Pratet på å grave opp litt trær og kjerr og hente noen røtter og slikt i skauen,slik at de har noe å gjemme seg bort i..savner det,bare gress og gjord er stusselig!

Høres ut som vi er fler i samme bransje...:) Jeg har jo bygget hønsegårde,men den er heller ikke rovdyrsikret,men ikke sett noen rovdyr her heller da...men de finns jo! :( Har en falleferdig låve som skal rives,og der skal ett nytt hønsehus opp,men med konfirmant til års igjen så må nok hønsehus vente til litt uti juni...;) Begynne å grave med maskin å rive låve Føre konfirmasjon er nok HEElt uaktuelt...hehe....:D

Lenke til kommentar

Har gudsjelov ikke noen konfirmant til neste år ;) Hehe. Min neste er ikke før i 2014, og innen det er hønsehuset ferdig!! Gleder meg veldig til å sette igang. Her har tilogmed gubben vist sin interesse og lurer på det ene og det andre. Jeg VET han kommer til å bry seg, komme med andre/bedre forslag og bidra på sin måte :) Tror han blir litt oppgitt over meg når han ser hvordan jeg gjør ting, hehe. "Et hønsehus skal bygges som ett ordentlig hus, på samme måte og du skal kunne bo i det selv!" Så da blir det nok sånn... :) Jeg for min del er fornøyd med det hønsehuset jeg har nå.. Men det er faktisk han som maser! Skjønner ingen ting jeg.. På den annen side; han ville ikke ha bikkje heller.. Men det er han som legger seg lenger ned i senga fordi Dorris har tatt plassen hans ;) Det er pappas lille prinsesse ja!!

Lenke til kommentar
Gjest
Skriv en kommentar...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...