Gå til innhold

Oversikt over avlsprogrammer


Anbefalte innlegg

Viser til det andre emnet om dette. Har brukt litt tid på å prøve å få en oversikt over hva som finnes av avlsprogrammer. (Fikk god hjelp av en oversikt på australske Backyard Poultry: http://forum.backyardpoultry.com/viewtopic.php?f=19&t=7153 )

Det ser ut til at det er flere som er litt interessert og kanskje vil skaffe seg et avlsprogram. Hadde det ikke vært lurt om vi kunne finne ett program å samle oss om - så kunne vi hjelpe hverandre og lære av hverandres erfaringer?

Her er hva jeg fant. Har skrevet noen kommentarer, men sjekk sjøl og si fra hva dere synes!

Birds Evolution Pro http://www.birdsevolutionpro.com/birds-breeders-software.php

Gratis fullversjon på prøve i 30(?) dager. Kan også brukes som gratisprogram hvis du holder deg til mindre enn 10 nye dyr pr. år.

Har skrevet litt i det første emnet om dette programmet. Vet ikke helt om dette er programmet jeg ville satse på. Kan absolutt brukes, men...??

ZooEasy v.8 http://www.zooeasy.com/en/

På engelsk, tysk og nederlandsk. Gratis demoversjon, koster ellers fra 49 euro.

Har prøvd programmet for drøyt et år siden, men hadde tekniske problemer med å installere oppdatering til versjon 7, og var lite fornøyd med support. Kort sagt: Jeg ble pissesur og ga dessverre opp!

Var innom igjen nå og så på ZooEasy på nytt og må si at jeg synes det er et bra program. Ser at de nå også jobber med en nettbasert versjon uten at jeg har fått satt meg inn i hva det innebærer. Egentlig kunne jeg fortsatt godt tenke meg å bruke ZooEasy, hvis jeg var sikker på at det fungerte uten problemer. Sjekk det sjøl og si hva dere synes!

Breedbook http://www.mechelsekoekoek.com/breedbook/

Gratis nettprogram på engelsk, tysk, fransk og nederlandsk. Du kan logge inn som "demo" og teste litt hva det er. Jeg har ikke brukt mye tid på det ennå, men har forsåvidt tillit til folka som står bak det. En av dem, Henk Meijers kjenner jeg til fra et hønsegenetikkforum, som "henk69". Han har laget kalkulatoren for å beregne hva slags kyllinger men får av forskjellige kombinasjoner. (http://home.hetnet.nl/~h.meijers69/overzicht.htm#kipcalculator) Visstnok skal  avlsprogammet bli, eller er allerede koblet opp mot kalkulatoren.

Ser greit og raskt ut, kanskje er jeg litt paranoid, men jeg er litt skeptisk til at alt jeg legger inn ligger et annet sted, men kanskje er det mulig å lagre back-up til egen PC?

Absolutt en kandidat, men trengs å sjekkes nærmere.

BirdData v 3.21 http://www.arcatapet.net/birddata.cfm

Gratis nedlasting. Engelsk.

Dette database-programmet har jeg ikke undersøkt! Ser litt nerdete ut, og er tydeligvis laget for en god del år siden, men kan absolutt være bra for det.  :-\  Han/hun  laga det for eget bruk med oppdrett av papegøyer.

Poultry Keepers Almanac http://poultrykeepersalmanac.com/

Engelsk. Fra 9,79 pund.

Heller ikke dette har jeg gått så dypt inn i. Litt annerledes fra de andre ved at det ser ut til å være basert på opp til 200 flokker (men også individuelle dyr). Ser ut til å konsentrere seg mer om selve "dyreholdet" enn om akkurat bare avlen. Sjekk nærmere her: http://poultrykeepersalmanac.com/software/overview.html

Interessant - tenker på en litt annen måte. Mulig - må bare undersøkes nærmere og se om det er dette man vil ha?

Dette ble kanskje litt for mye?  :-[

Håper at flere kan sjekke ut dette og komme med sine kommentarer...   ::)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

avem

Har brukt litt tid på BirdData.   :(  Tror jeg vil se bort fra det.

Det bærer veldig preg av programmet er så gammelt. Jeg ble nesten nostalgisk da jeg så brukergrensesnitt og grafikk.  ;D  Lenge siden sist jeg så slikt.

Egt. kanskje greit for den som bare vil holde styr på noen få dyr, og vil ha det enkelt - men mer avanserte funksjoner er fraværende.

Men GRATIS og enkelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:-\   Tror også jeg vil styre unna The Poultry Keepers Almanac. Programmet ser egt. greit, enkelt og oversiktelig ut, men det er det som det sier at det er - en almanakk.

Basert på flokker (opptil 200) som hver kan inneholde opp til 1000 dyr. Delene for planlegging, regnskap, dokumentasjon ser veldig bra ut, også for registrering av produksjon etc. Men jeg savner bedre utbygde funksjoner når det gjelder avl, avstamning, innavlsberegning og registrering av info på individnivå.

Egner seg godt for dem som driver litt mer kommersielt med salg av egg, kjøtt osv.


Så da står det igjen tre:

ZooEasy

Breedbook

BirdsEvolutionPro

Må nok gå litt grundigere inn i disse - spesielt de to første.  ::(

Hadde vært fint om andre hadde noen synspunkter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har jobbet litt "i kulissene" i forhold til Breedbook.

Jeg vet at flere enn meg har prøvd å bli godkjent som bruker der, men det tar litt tid. Første registrering av brukernavn, passord og epostadresse går raskt, men når du får svar på den, tar det tid før du får endelig epost med endelig godkjenning. Jeg ble utålmodig  :-[, så jeg sendte en epost og purra. Det viser seg at det er en manuell prossess og kan ta litt tid. Webmaster er tydeligvis ganske opptatt. (Kanskje ikke så merkelig?) Jeg fikk dette svaret:

Processing of the registration is a manual process. Some delay is possible.

Regards,

Debruyne Pieter

Men jeg tror at det er verdt å vente på. Har vært i kontakt med Henk69 på forumet som jeg nevnte ovenfor: http://www.the-coop.org/cgi-bin/UBB/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=3&t=002450#000004 Som det framgår er programmet direkte koblet opp mot hans kalkulator for å beregne avkom av forskjellige avlskombinasjoner. For meg iallefall, som genetikk-nerd, er det en stor fordel.

Det viser seg også at samme Henk er ansvarlig for den delen av programmet som handler om raser og fargevarianter. Han var svært imøtekommende da jeg spurte om mulighetene for å legge inn ekstra raser og farger. Så her burde det være muligheter for å kunne påvirke ting.

Når det i tillegg er GRATIS, blr iallefall jeg positivt stemt.

Men vi får vel vente og se hva som blir erfaringene for de av oss som velger å registrere oss og sjekke ut programmet litt nøyere.  ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat når det gjeldet data, programmer og databaser har nok ikke jeg heller allverdens kunnskaper. Men programmene må jo være slik at en kan komme inn i dem og i gang uten alt for mye trøbbel. Ingen gidder vel å lese tjukke manualer?

Jeg ser at Admin på Breedbook også vurderer å utvide til andre språk!!

Et avlsprogram på norsk hadde vel vært kjekt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat når det gjeldet data, programmer og databaser har nok ikke jeg heller allverdens kunnskaper. Men programmene må jo være slik at en kan komme inn i dem og i gang uten alt for mye trøbbel. Ingen gidder vel å lese tjukke manualer?

Jeg ser at Admin på Breedbook også vurderer å utvide til andre språk!!

Et avlsprogram på norsk hadde vel vært kjekt?

Leser vel slike bruksanvisninger når ting går galt.

Norsk, selvfølgelig ingenting hadde vært bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...
  • 2 uker senere...

Jeg datt ned på ZooEasy igjen. Fikk den gamle versjonenmin til å funke på en annen maskin. Så kjøper du programmet fortsetter det å virke etter at året er ute, du får bare ikke support og finessene i de nye oppdateringenee.

ZooEasy har oppsett for avlsgrupper og er i en versjon for høns. Hvis du sjekker siste versjon på nettsida, tror jeg den også har beregning av innavlskoeffisient.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kikket på det igjen nå, men kunne ikke finne noen funksjon for avlsgrupper. Avler ingen fugler i par, kun grupper, så jeg er veldig ivrig på å få se hvordan de evt. har løst dette problemet. Har du prøvd denne funksjonen selv Arne så kunne du kanskje beskrevet den for meg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...