Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/03/2019 in all areas

 1. 1 point
  Takk for svaret, det var som jeg håpet
 2. 1 point
  Tusen takk for nyttig info!!:)
 3. 1 point
 4. 1 point
 5. 1 point
  Supert, det er det jeg også tror, tusen takk for svar 😊😊👍👍
 6. 1 point
  Ja, skjellsand er flott til de små.
 7. 1 point
  Ropavet sårspray fungerer veldig bra på sår. Avem.no/Ropavet sårspray Tviler på at hun har fått koksidiose, den er veldig akutt og de blir raskt veldig slappe når de får det. Det er vanligvis noe de får som kyllinger dersom de har gått på fuktig underlag, og dermed fått smitte i seg.
 8. 1 point
  Klumpene på føttene/neglene får du av ved å løse de opp i vann og forsiktig bruke fingrene på de. Kyllinger også er opptatt av rangordning. Vil tro at hakkingen vil avta etter hvert. Men det kan bli problematisk å sette de sammen igjen om de blir lenge fra hverandre. Da kan de bli sett på som nykommere/inntrengere og dermed bli utsatt for hakking.
 9. 1 point
  Kjønnsforskjellene på de rasene vet jeg ikke noe om, men vi har hatt masser av ulike kyllinger her. Av og til kan en kylling dø, men de aller fleste har overlevd til voksen alder. Den ene kyllingen vi har mistet brukte veldig lang tid på å komme ut av egget. Da hadde den litt krokete hals i tillegg til et ben som sto rett ut til siden. Den døde på tross av en tur til veterinæren. Jeg mistenker at den hadde noen problemer med svelget som gjorde at den ikke fikk i seg nok næring. Den svelget "rart". Ellers har alle overlevd. Det er vel snakk om 25-30 i alt. Vi har ikke hatt noen av disse skumle sykdommene man kan lese om på nettet. (Bank i bordet.) Håper det kan betrygge deg litt.
 10. 1 point
  Ok! Tusen takk for svarene! Vi har nå flytta andemor og andungene inn i et drivhus. Får prøve og få andungene tammet.
 11. 1 point
  Hei! De første kyllingene mine reagerte veldig på stress (tordenvær, byggelyder mm.) og ble syke og noen få døde. Siden det var mine første, trodde jeg bare at kyllinger var veldig ømfintlige. Men det var feil, det viste seg nemlig mye senere, når de var blitt voksne og tilsynelatende friske, at de var smittet med IB, en luftveissykdom som i Norge anses være alvorlig og uønsket. De kyllinger som jeg selv klekket senere (etter at første flokken var slaktet) med rugemaskin, var overhodet ikke sarte på den måten. Det er faktisk uhyre sjelden det er noen fugler dør her, men de første dagene etter klekking kan det skje at noen svake kyllinger takker for seg. ( 2-3st. per år av totalt ca. 50-60 kyllinger/år) Noe raser (Faverolles f. eks. her) er ikke så flinke med å finne frem til vann og mat selv når de skal ut av ruhgemaskinen, og trenger litt hjelp til å finne frem. Jeg har i år kjørt på med å "adoptere" alle små kyllingene til en hønemor som ruger, og det er veldig lettvint i fh.t. stell hvis en ordner det slik at kyllingene har et eget bur el. noe der de store ikke slipper inn, men de små kan gå inn i og finne mat og vann. Så hvis det skulle vise seg at kyllingene har en tendens til å bli syke og dø, så ville jeg utgått i fra at det noe som er feil, enten ang. de tingene admin skriver i tråden over, eller sykdom. Lykke til med de flotte kyllingene dine! (Men du må nok regne med å vente på egg i noen måneder til, eller ev. la de vokse helt frem til at det blir lysere tider i hønehuset. Synes selv det raskere ble bedre størrelse på eggene når hønene fikk vokse utover vinteren og komme i gang med egg utover januar når jeg øker lyset i hønehuset.)
 12. 1 point
  Dette høres ut som noe uvanlig adferd. Men mulig hannen ser på andungen som inntrengere. Du kan kanskje holde et øye med den, og dersom du ser at den har en aggressiv oppførsel mot de andre andungene så bør du flytte den til et annet område. Erfaringen min er at indiske løpeender ikke blir så lett tamme. Men du må begynne mens de er andunger, gi de brødsmuler og annet de liker fra hånden. Å temme voksne løpeender tror jeg er krevende.
 13. 1 point
  Høns er relativt enkle å holde. De kan selvsagt dø om de blir syke, men med normalt renhold, bra mat og nok varme så vil de nok vokse seg store og sterke. Vet ikke hva du mener med "trygge", men har de et eget rom eller et avgrenset sted de er på vil de nok føle seg trygge.
 14. 1 point
  Jeg har også en høne som galer.... Ikke så ofte nå lenger da heldigvis. Kan gå uker mellom hver gang nå. Den begynte plutselig med det da de gikk uten hane en stund, har hørt at en av hønene kan "overta som hane" hvis det ikke er hane der.. Men så fikk de ny hane, så nå har hun vel funnet ut at hun ikke trenger og gale lenger da
 15. 1 point
  Jeg fikk en antwerpen for noen år siden, de skulle ikke ha noen hane nei fordi den gol som besatt. Jeg mente at det var en høne og jammen ble hun både mor og oldemor etter hvert. Hun roet seg med galingen men hvis hun kom in og såg seg i et speil var det full hanegal igjen. Mine høner har politikernavn så hun fikk hete Per Kristian etter P K Foss...
avem


×
×
 • Create New...