Gå til innhold

Hjelp!!! midd på egg..


Morkl

Anbefalte innlegg

avem

Da var jeg snart ferdig med behandling nr.2. Er litt spent, da jeg har sett noen møkka kryp.

det virker som de sitter mest i kloakken på hønene. Jeg kjører på med mye smite økologisk pulver, i kloakk og under vingene.

Kan det være annen type midd en blodmidd ? Tenkte siden de er på høner på lyse dagen. Sett noen på hvite talerken . Aldri sett noe blod under valgene . Har vært der om natta for og inspesere vaglen etc.??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjølv om eg er motsatandar av permetrin holdige produkt, trur eg du skal kjøre ei runde med det så lenge uttøyet er på hønsa. Permetrin Ekstra finn du på felleskjøpet og jarnvare forretningar, spray under vingane, i nakke og ved klosakken på alle hønsa, du må kaste (tilbakeholde) egg i 2 veker etter behandling. Rebehandle etter 2 veker, egga må ikkje nyttast som mat men kan ruges. Utstrakt bruk tynnar ut dei raude blodcellene til hønsa og gjer dei anemiske (blodfattig). Ei runde med permetrin i krokar og rugekasser medan hønsa er ute er også smart. Om ikkje du velger dette, kan du kontakte vet og få eit langtidsvirkande preparat som du drypper i nakken. 


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Permetrin tek kverken på lus, eg hadde kjørt på med det først i og med dei oppheld seg på kroppen også på høglys dag. Midd treng andre virkestoff som pyretum eller pyretroider. Om permetrin  ikkje virkar bør du kontakte vet. å få resept på spotton preparat, det er ikkje bra å sjølvbehandle med mange preparat, dette kan skape uheldige virkningar i kroppen til hønsa.


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utfra en rapport jeg leste forsto jeg det slik at flere stammer midd, spesielt rødmidd, er delvis resistente mot permetriner, og at det mest effektive var kiselgur (smite). Om du fortsatt finner kryp kan du forsøke å fange dem med tape, og ta med til veterinær for å forsøke å artsbestemme utøyet. Vær forsiktig ved bruk av spoton-preparater - dette er sterke saker og kan ved overdosering føre til lammelse og i verste fall død. Så ikke overdriv bruken!

Hm, bare en tanke, men kan dette være såkalt fjærspisermidd? Ikke kryp jeg har kjennskap til, men har vært nevnt her inne før. Gir avknekte fjær, om jeg ikke husker feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smite produkter virker bra. Men sliter med og få fjernet alle på hønene. Skal sjekke hønene nøye i morgen kveld.  Vil helst slippe og bruke annet. Men vil jo bli helt kvitt dette. Fjør på hønene ser bra ut og alle har rød kam. Så hønenene har det bra ennå :)  for meg virker det som midden trives best rundt kloak på hønene. skal høre med vet. i morgen. har jo bilde fra mikroskop da. ellers enkelt og få med seg et kryp..


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brysom dette! Eg har heldigvis vore forskåna mot dette..bank i bordet :D Men lus har eg hatt i flokken og lusepulveret (gamebird) fungerar bra til og med på hund og katt. Bra poeng Tuppene på fjellhøy! :D Det finnest mange bra spott on preparat men rett dosering etter vekt og type er viktig. Enkelte som har sjølvbehandla (uten resept frå vet) med copersekt (berekna på sau) og overdosert har opplevd lammelse det er ikkje bra.  Permetrin er ikkje berekna på midd, her må andre virkestoff til :) 


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjønner ikke helt stronghold fra dyrlege, Fikk ei pakke til 2,5 kg. Skulle dryppe 8-9 dråper under vinge pr. Kg .

De vil si 3 kg = ca 24 dråper . Men det er bare 3 x 3 dråper i forpakning ??? Noe som ikke helt stemmer her.

Er det noen som har medisinert med dette ??

Ellers så har smite virket bra. Ikke sett noen levende kryp i dag på egg eller i rommet :-)

  • Upvote 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet. sjekket opp, og det skal være riktig. 8-9 dråper pr.kg (Stronghold 15mg)


9 dråper koster 195 kr. synes vel dette blir litt dyrt da. og samme om 14 dager.. 


Har fått flere resepter sånn at det skal holde.  Tok en sjekk på hønene i dag. Den ene høna var det mye på 


i kloakken.  Dro på med mere Smite pulver. Skal på reise nå fram til helgen, så får sjekke igjen mot helga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...