Jump to content

Ronny k

Medlemmer
 • Posts

  333
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Everything posted by Ronny k

 1. Tja,det er jo ikke bærepose venlig akurat..Tror vel ikke noen aresterer deg om du bestiller deg noen blanke anonyme eggkartonger og selger litt egg..Er jo ikke akurat noen million-businis akurat.. Stort sett holder det vel at venner og bekjente kjøper litt så holder mann overskudet i sjakk.Hvis du ikke har fryktelig mange verpende høner da?
 2. Skal du pakke egg for salg eller sending i post?
 3. Hei Morten.Jeg driver oppdrett på begge,Nymfer og dvergpapegøyer,og har vel noe jeg kan kome med som svar,ettter mine erfaringer ivertfall!! 1.De har vinger begge 2,stort sett det de har felles....Har du alverdens av tid får du sikkert en dvergpapegøye like tam som en nymfe,men de er jo mye mere livlige/stressa av seg en nymfa..2.Jeg mener at du har størts kjangs på å lykkes med en Håndmated unge..Gjelder begge 2..Men det er ofte et omdiskutert tema..3.Helt klart.foreldrematede unger som er skeptiske i utgangspunktet er mye letere og temme alene..Men når de først har blitt tamme,er det ikke noe problem..4.Jeg har selv nymfer og dvergpapegøyer UNGER i same bur,har gått bra her som de har vokst opp samen.. Men ville ikke putet en fremed nymfe inn til papegøye..5.Mine dvergpapegøyer syntes jeg ikke skriker mye i det hele tatt..Helt uproblematisk..6.Kontakt din tropefugl forening i nærmiljø..jeg bor i østfold..7.Nymfa...syntes jeg er en mye roligere og artig som tamfugl,men de støver fælt..Men,er du intresert i fugl blir det bare bagateller syntes jeg..Til slutt vil jeg si at velger du dvergpapegøye,syntes jeg du skal gå for Håndmatet..Blir det nymfe kan du like så godt kjøpe en foreldremated som nylig har hoppet ut av kassa og begynt og spise selv..De er lett og få tam..Uansett hva du velger syntes jeg og at de skal være 2,ivertfall på sikt..Lykke til..
 4. Sagt det før og sier det igjen..Chock spray er den løsningen som er mest sikker..Sikkert mye fint i natur produkter men ikke like efektift etter min mening/erfaring..
 5. Flotte saker!!Her har det vært lagt ned mye arbeid,også blir det mye mere morro når ting er på stell!!!
 6. Mine Chabo vil jeg kalle middels gode verpere..Når det komer til ruging skal de jo være litt ivrige der men mine er ikke det..Har bare lagt seg klukk 1 gang dette året..Chabo tåler sikkert kulde greit de men hanene har veldig stor kam som lett kan bli forfryst når det blir kaldt,så jeg ville ikke latt de gå i altfor mange minuser for lenge..OG de er lowridere som suber vingespissene nedi baken så de burde gå renslig..Men de er veldig snille og sjarmerende..
 7. Chabo..snille,små og tøffe i et...
 8. Mytingen varierer ganske mye,noen mister en hel masse fjær på en gang og blir litt "ribba"mens andre tar det litt over langen..Når de er "ferdig" varierer det og fra noen til mange uker..De blir nok greit igjen før vinteren komer alikavel så treig den har blitt..Mytingen er i full gang her og,fjær OVERALT..
 9. Barnslig FK avd.du bor ved da desvere..Bare tull..Jeg sprayer punkter,under begge vinger,baki der,litt på ryggen og i nakkeomr.løft fjæra så du kommer inn på huden..Stort sett holder det med en runde.
 10. Chockspray!! Altid bankers..
 11. Nei det var bare et forslag/tanke..Mener og ha hørt at mareks og komer i flere "graderinger"..Og dine lever jo som frittgående høns og har det bra på alle måter,og får kanskje all mulig naturlig atferd med lys i forhold til årstid osv..ikke noe påtvunget hardkjør der i gården.Første hønsa mine var verpehybrider,de var et par år når jeg fikk de og jeg hadde de i 1-2 år,og solgte de videre i beste velgående fult verpende..så de var/ble jo minst 4 år (etter det jeg vet)..og som sagt tidligere kjenner folk som har hatt de i5-6 år..så kjenner meg ikke igjen i kort levetid på disse..uansett så levde jo dine unormalt kort tid..
 12. Vanlig dansk landhøns har vel eggvekt.55-60 g hvis jeg ikke husker helt feil..Eggfarge er hvit..Så hvis du vil velge høns ut ifra egg farge må du nok over på Isbar/araucana/welsumer/wyandotte/Maran osv.og gjerne da også forskjellige mix.høns selv om du ikke ville ha mix..men det er da du får et fargekart i eggkurven..Det finnes mange som selger sånne "pakker"med rugeegg som er fra mix.høns så du kan få høner som legger div.farger egg..
 13. Da er det noe feil med de..Skal jo bli mye eldre en det..Kjenner jo flere med div.Verpehøns av ymse slag som har hatt de i 5-6 år og de verper enda..ikke noen super verpere lengre med dog det komer egg..Det kan ikke være at du har hatt utbrudd av mareks?
 14. Ja..men hvis denne gården har alle hønsa sine samen så er nok muligheten for at du har litt mix.kyllinger her stor..Men det kan jo bli spenende det hvis du bare vil ha de for kos og morro..Jeg har selv beholdt en mix.hane som er blanding av silke og araucana kun fordi den ble så veldig stillig og se på..
 15. He he..Det er andre boller der "bøtta"blir satt frem på plenen Chabo..
 16. Alt kan selvfølgelig gjøres fortrolig med menesker men du kan da ikke si at det er det samme om mann velger feks. Apenzeller eller dverg chocin..De har da et i utgangspunktet et veldig forskjelig lynne/temprament..Så når noen spør etter en rolig/snill høne anbefaler mann selvfølgelig det mann vet har et godt utgangspunkt..
 17. Hvis det er dansk landhøns dverg du lurte på er eggvekten ca.33g..Hos meg er den en periodevis god verper..
 18. Her er det vel mulig at det er litt mix.inn i bildet og kanskje.!!!!!
 19. Spørsmålet er jo og kanskje om du vil ha store eller dverg høns,fotbefjæret eller ikke..Skal de gå renslig og tørt eller litt mere "off road"..I og med at du bare vil ha for "selskapets skyld"ser jeg for meg at du kanskje skulle hat noen som er rolige og fortrolig med menesker..Hvis du bare skal ha noen få høner ser jeg ingen behov for at du MÅ ha hane..Mye fint i dverg høns,selv har jeg dansk landhøns dverg og Chabo,veldig trivelige høner..Ellers komer jo mange av de vanlige rasene i dverg..kan og legge til at isbar og skånske blommehøns er veldig trivelige høns..ingen godkjent rase men kanskje ikke så viktig for deg..
 20. Det har gått veldig fint her ivertfall,men jo nærmere jevngamle kyllingene er jo bedre er det..bare og prøve
 21. Ronny k

  Mareks

  Ta ut/fjern alle syke /tvilsomme høns..Foruten det fins det vel ingen medesin/mirakelkur mot det meg bekjent.
 22. Ja,Da vet du hvordan jeg har gjort..Mulig det er groteskt som du sier,men og veldig kjedelig og måtte avlive ei høne/hane bare fordi hu har betenelse i foten..Men hvis du vil ungå det så er TURTE"S råd akurat det jeg ville anbefalt og..
 23. Ja..Den foten så ikke no god ut..Tenker fortsatt bumblefoot..Når det slår opp på oversiden som en kul så har det vært der en stund.Det er nok mye verk der inne som gjør at du får den hevelsen på toppen.Jeg har kurert bumblefoot på høns før men aldri på vaktler..
 24. Det kan jo egentlig minne litt om bumblefoot,når den har fått være der en stund..Sier ikke at det er det men det er jo det første jeg tenker når jeg ser hovne bein,men da vil du og se en mørk klump/byll under beinet..Etter en stund vil betenelsen og slå oppover i foten.Hvis de har områder de må gå på netting kan de jo ha blitt sårbeint for så og tråkke i litt bløt/"møkkete"sand og da ha fått uønskede bakterier i de såre beina..Dette er bare en løs teori fra min side..Hvordan ser føttene ut fra undersiden?
×
×
 • Create New...