Solo Skrevet 23. desember 2010 Rapporter Del Skrevet 23. desember 2010 Kan egg som har frosset benyttes som mat egg på lik linje med egg som ikke har frosset? Jeg tenker på egg som fryser i hønehuset før en rekker å hente de inn. Eggene har ikke sprukket i skallet, så det er vanskelig å vurdere hvor kalde de har rukket å bli. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bluebell Skrevet 23. desember 2010 Rapporter Del Skrevet 23. desember 2010 ja det samme lurer jeg på.. finner stadig egg inne hos mine unge høner nå. De begynnte og legge egg når kuldegradene kom, så har enda ikke smakt noen egene egg enda.. til nå har dem gått i søppla pga de er frossen.. litt dumt og kaste om man faktisk kan spise dem selv om dem har vært frossen. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
admin Skrevet 23. desember 2010 Rapporter Del Skrevet 23. desember 2010 Hva gjør dere med mat som har vært i fryseren, blir den kastet også? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
andemor Skrevet 23. desember 2010 Rapporter Del Skrevet 23. desember 2010 I mitt hønsehus er det ikke varmegrader nå når kulden er som verst, så eggene er utvilsomt frosne, men de har ikke sprukket. Jeg har brukt dem på vanlig måte, ingen problemer med det! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mone Skrevet 23. desember 2010 Rapporter Del Skrevet 23. desember 2010 Har også brukt dei, ingen problem. Hadde eit egg som hadde ein kraftig sprekk her om dagen, tok det inn og la det på benken og etter 10 minutt kunne eg ikkje finne att sprekken... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Solo Skrevet 24. desember 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 24. desember 2010 He he Tormod! Det var jo også en måte å se det på! Vi skulle piske eggedosis her en dag og da opplevde vi at den ikke ble tykk og luftig. Den forble "suppete". Jeg kastet suppen og begynte på nytt med nye egg og med disse ble det som eggedosis pleier å være. Jeg trodde kanskje det kunne ha noe med at de hadde vært frosne, og at egg etter å ha blitt tint mister noe av "bakeevnen" f.eks. Må kanskje ha vært noe annet med disse eggene da? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nybakt hønemor Skrevet 24. desember 2010 Rapporter Del Skrevet 24. desember 2010 Ja, nå er det jo ikkje all mat som tåler/egner seg til frysing like godt, td poteter og piska krem. Eg har lurt på det samme ang egg. Interessant om folk har erfaringer. Eg prøvde ut vanlig koking av egg og steiking, såg og merka ingen forskjell. Må prøve eggedosis ein gong viss ingen andre tar på seg oppgåva. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
admin Skrevet 24. desember 2010 Rapporter Del Skrevet 24. desember 2010 På Matprat.no fant jeg dette svaret:Egg kan fryses, men de må knekkes først. Da kan man velge om man vil fryse plomme og hvite hver for seg, eller om man vil fryse hele egget. Uansett er det lurt å vispe massen litt sammen først. Både eggeplommen og -hvitens gode egenskaper opprettholdes etter frysing.Årsaken til at de anbefaler at egget knekkes først antar jeg er på grunn av at eggskallet sprekker når innholdet utvider seg ved frysing. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.